Hlavní obsah
Lidé a společnost

Výměna manželek výjimečně neřešila špínu, ale jídlo. Ivanina posedlost Martinu naprosto znechutila

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Finn-b / Pexels

Ilustrační foto.

Pavučiny a prach roli nehráli. Řešila se kvanta zbytečně nakoupených potravin a plné regály, lednice a mrazák prošlého jídla.

Článek

Ve většině Výměn vidíme vyměněné manželky, jak slídí v bytě po špíně, kritizují prach na skříních, špinavá okna a odtahují postele, aby na kameru předvedly, jaké chumáče prachu se tam nacházejí. Rády se v manuálech chlubí, jak zametají dvakrát denně, a jednou za den ještě vytřou, každý týden dělají generální úklid. Tady se obě vyměněné manželky tomuto tématu naprosto vyhnuly. Ivana má totiž jednu zvláštní vášeň, se kterou Martina v její domácnosti bojovala. V druhé rodině náhradní manžel nevycházel z úžasu a jen nevěřícně zíral. A platil. Byl to totiž džentlmen.

Ivana trpí oniománií, neodolatelnou touhou nakupovat. A jak správně tušíte, nakupuje potraviny. Co jí padne do oka, často ve velkém množství a několikrát denně. Vše jí přijde potřebné. Prý aby měla z čeho vařit. Jenže to není vše. Ráda vaří a vaří toho hodně, jídlo se nezkonzumuje, ale už vaří další a další. Vše nezkonzumované jde do mrazáku. Nakoupené potraviny se hromadí. Ivany kuchyň je zaplavená prošlými surovinami, všechno se uchovává, nic se nevyhodí. Martina už nevydrží a začne třídit. Rok prošlé, dva roky, šup s tím do koše. Načaté čokoládové vejce dva roky prošlé, které se s rodinou dokonce stěhovalo z bývalého bytu. Jenže i v lednici je spousta jídla, které musí být dávno nepoživatelné. A což teprve mrazák? Kdo se v tom má vyznat? Má to nějaké popisky? Neleží v mrazáku ten guláš třeba už tři roky?

Ivana jde doprovodit náhradní dceru do školy. Rovnou nakoupí. Takto nakupuje denně, přesto se musí vyrážet i na velké nákupy. Její náhradní manžel nákupy platí, ačkoliv ona tvrdí, že je opravdu ráda zaplatí. Pro ni jsou prostě nutné. On kroutí hlavou, ale asi se zařekl, že vydrží. Je to prostě chlap každým coulem. Když už Ivana bere chleba, koupí tři pecny. Dva strčí do mrazáku. Ale proč? Vždyť je přece lepší chleba čerstvý. Ne, to prostě Ivana je tak zvyklá, bydlí v obci, kde není možnost nákupů. Jenže se tak chová i v náhradní rodině, kde jsou zvyklí koupit potraviny vždy čerstvé.

Ivana je nabitá energií a stará se o náhradní rodinu jako kvočna. Vaří a servíruje. Martiny dcera tohle nezná. Její máma je poněkud laxní a navíc ji má za samostatnou. Přitom je jí jen třináct let. Ačkoliv je v době výměny doma, nikdy jí nepřipraví ani snídani nebo svačinu. Vlastně jí to nepřipravovala nikdy. Táta s dcerou zažívají nevídané. Každý den teplé jídlo, každý den jiné, jen co si přejí. Dcera začíná snídat, těší ji to a prý má větší elán ve škole. Jenže toho jídla je až moc. Jejich mrazák se také plní, plní se i lednice.

Při setkání to ovšem Martina ostře zkritizuje a vmete to Ivaně do tváře. Prý její jídlo stejně vyhodí.

A jakou měla výměna dohru? Středeční díl už byl reprízovaný, takže víme, jak to s rodinami vypadá dnes. Ani v jedné se toho moc nezměnilo. Spolu v kontaktu nejsou, navíc se manželky navzájem obvinily z porozbíjení zařízení. Ivana Martině prý zničila indukční desku a Martina Ivaně drahou broušenou vázu. Obě jsou na sebe nabroušené a každá si stojí na svém. Martina tedy začala konečně pracovat a Ivana možná dokoupila další mrazák a špajz, aby je mohla naplnit. Ale to je už jen moje domněnka.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz