Hlavní obsah
Lidé a společnost

Výsměch důchodcům řidičům. Nabízený projekt s jednou podstatnou trhlinou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: jan3933 / Pixabay

Senior za volantem.

Stát pro důchodce nachystal projekt Jedu s dobou. Jedná se o kurz, který má seniory naučit řídit své vozy spolehlivě a bezpečně. Navíc pozor, tento kurz je ZDARMA. Škoda nevyužít nabídky a do kurzu se nepřihlásit, že?

Článek

Kurz organizuje Asociace center bezpečné jízdy s podporou Policie ČR, Radou seniorů ČR a Autoklubu. Dnes (23.5.) tento projekt také představuje článek na Autojurnálu a láká zájemce. Kurz má dvě části, teoretickou a praktickou. Praxe probíhá na polygonech a senioři si vyzkoušet řízení vozu v různých krizových situacích. Projekt zajímavý a přínosný. Protože i já jsem přesvědčená, že starším řidičům určitě prospěje nácvik správných technik zvládnutí svého vozu při smyku, nebo při krizovém brzdění.

Projekt mne příjemně překvapil, stát se zaslouží o bezpečnější provoz na silnicích díky fondu zábran škod. Kurzy probíhají navíc po celé republice, takže se jdu podívat přímo na stránky projektu. A už tu máme přesný rozpis obsahu kurzu. Zní opravdu lákavě. Stačí se jen vybrat místo a zarezervovat datum. Můžete také objednat příbuzného a dát mu Dárkovou poukázku, kterou si stáhnete z emailu. A úplně dole na stránce na mne vykoukne věta: Momentálně nejsou vypsány žádné volné termíny, registrace jsou uzavřeny. Nevěřím vlastním očím, vždyť dnes projekt vychvaluje Autojournal. Velkolepý a záslužný projekt, na který se prostě nepřihlásíte. Tak to je poněkud výsměch seniorům.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz