Hlavní obsah
Rodina a děti

Chlapec zemřel kvůli představě otce, že je syn tlustý. Týrání vidělo mnoho lidí, nikdo nezasáhl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vika_Glitter / Pixabay

Sportující dítě

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší. Pro každého rodiče se ale pod pojmem „to nejlepší“ nachází něco jiného. Najít rozumnou míru se ne všem podaří.

Článek

Tragédie. Jinými slovy nelze popsat smrt šestiletého chlapce Coreyho Micciola, ke které došlo již v roce 2021.

Teprve nyní se ale případ dostal před soud a s ním se dostalo do médií i strašné video, které není pro slabší povahy (tedy maminky).

Otec, Christopher Gregor, byl přesvědčený, že jeho syn je tlustý. Za tímto účelem ho podrobil velmi intenzivnímu cvičení.

Syn mu připadal tlustý

Malý Corey se jednou ráno probudil, klopýtal a mlčel. Matka ho odvezla do nemocnice, ale chlapci již nebylo možné pomoci.

Patolog jako příčinu smrti chlapce určil ránu tupým předmětem a policie obvinila otce. Otec obvinění odmítá s tím, že za smrtí chlapce stojí zápal plic a s ním spojená otrava krve.

Proti otci ale svědčí zmíněné video, které bylo pořízeno ve fitness centru Atlantic Heights Clubhouse. Na něm malý chlapec běží na běžeckém páse a otec na něj křičí a přidává rychlost. Chlapec z pásu několikrát spadne, načež ho otec na pás doslova dotáhne zpět.

Matka, která se u soudu snažila syna dostat do své péče, protože měla za to, že ho otec týrá, uvedla, že otec jí vrátil syna s modřinami, které měl i na hlavě.

Otec tvrdí, že neudělal nic špatného a jen chtěl, aby syn vyběhal svou tloušťku.

Jakožto matka dvou sportujících dětí se velmi často potýkám s tím, zda už to není moc. Nepřetěžuji je hodně? Není těch tréninků už moc? Je to opravdu únava nebo lenost, když dítě nechce na trénink?

Co je moc a co je ok?

Velmi často své obavy konzultuji s okolím či trenéry. Dle trenérů je to ok, dle mého okolí jsem hrozná máma, co své děti přetěžuje.

Najít správnou míru, která je tak akorát, aby vaše dítě v daném sportu nebylo pozadu, ale zároveň aby mělo čas na sebe, to je alchymie. A já i mnoho rodičů v mém okolí, se kterými se na hokeji a tenise scházím, si myslíme, že se nám to daří.

Pak ale koukám na tohle video a věřím, že i otec toho chlapce věřil, že dělá pro svého syna jen to nejlepší. Otec je dle fotek i videa sportovně založený a vysportovaný. Nejspíše si přál, aby jeho syn byl také vysportovaný a věřil, že je to pro něj jen dobře.

Bohužel pro chlapce je otec navíc cholerik a agresivní muž, což s největší pravděpodobností stálo za smrtí Coreyho. Ale držme se základu, že to zpočátku myslel dobře.

Tlak je obrovský. Zájem dítěte by měl být větší

Začátek je vždy myšlený dobře - ať se dítě hýbe. Jenže pak přijdete na trénink a zjistíte, že ostatní děti zvládají ještě fotbal, plavání, lekce klavíru a anglického jazyka.

Držíte se, odoláváte, ale ten červíček ve vás už zůstane a hlodá. Dělám pro své dítě opravdu maximum? Nedalo by se přeci jen někde přidat? Trvá to opravdu dlouho, než si takový rodič v sobě utřídí myšlenky a priority v zájmu svého dítěte. Ať si ostatní rodiče své děti strhají, ale vy to prostě nechcete.

Když ale jeden rodič (nebo dokonce oba) nedokáží tlaku odolat nebo se jedná o nevyzrálé jedince (jako otec ve videu), tak je to pro dítě velmi nebezpečné.

Bohužel se jedná o oblast, která nikoho nezajímá. Dokud se dítě nepokusí spáchat sebevraždu nebo neuteče od rodiny, žádný úřad ani trenéra nezajímá, zda toho náhodou na dítě není moc.

Trenér to sice ví, ale bojí se oslovit rodiče. Klub by ho pak mohl klidně vyhodit a to nechce riskovat.

Stejně tak jako nechtěli riskovat zaměstnanci daného fitka, kteří museli vidět, že se otec chová naprosto nepříčetně a nevhodně.

A tak všichni mlčí. Rodiče si pak myslí, že je to v pořádku, a trpí ti nejzranitelnější - děti.

Zdroje: Daily Maily, YouTube

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz