Hlavní obsah
Lidé a společnost

Představitel Kojaka holdoval pokeru a prostitutkám. Stálo ho to dvě manželství

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: CBS Television – eBay itemphoto frontphoto back, Volné dílo, Wikipedia Commons

Telly Savalas, jeden z nejoblíbenějších a nejslavnějších amerických herců řeckého původu, je českým divákům známý jako poručík Theo Kojak. V reálném životě byl herec pěkný proutník, který vyhledával i společnost prostitutek.

Článek

Cesta života Tellyho Savalase z chudé čtvrti v New Yorku do jeho posledního bydliště v Los Angeles byla velkolepá a nesmírně fascinující. Mnoho věcí je o něm ale málo známo. Například to, že byl kmotrem herečky Jennifer Aniston.

Špinavý Řek

Aristotelis Savalas se narodil 21. ledna 1922 v New Yorku jako druhé z pěti dětí řeckých přistěhovalců. Jeho otec provozoval restauraci v New Yorku a mladý Telly začal ve věku osmi let prodávat noviny a lesklé boty.

Nástup na střední školu pro něj nebyl jednoduchý, protože doma mluvil s rodiči jen řecky a angličtinu moc neovládal. Navíc se mu hodně smáli kvůli jeho robustnímu vzhledu a nazývali ho „špinavým Řekem“.

„Až vyrosteš a uvědomíš si, jak důležité je dědictví, pak budou potřebovat tvé svolení, aby s tebou mohli mluvit,“ řekl mu podle serveru The National Herald jeho otec.

Herec mu později dal za pravdu a dodal, že svůj helénismus nosí jako odznak.

S herectvím začal skoro ve čtyřiceti

Po škole se začal živit jako plavčík, ale při jedné nešťastné nehodě nedokázal zachránit člověka, s čímž se nedokázal vyrovnat, a tak s profesí skončil.

Během druhé světové války začal pracovat na ministerstvu a později pro ABC News, což byl začátek jeho televizní kariéry. Ta začala až v jeho devětatřiceti letech.

Poté již jeho kariéra strmě rostla a dostával jednu roli za druhou. Lze zmínit například roli ve filmu Ptáčník z Alcatrazu, za kterou si vysloužil nominaci na Oscara za nejlepšího herce ve vedlejší roli.

Celosvětovou slávu mu ale přinesl až rok 1973 a seriál Kojak. Ten měl být původně polského původu a jmenovat se Kojakovich, ale herec si prosadil řecký původ postavy a bylo přijato jméno Kojakopoulos.

Charismatický poručík, který si vždy věděl rady, okouzlil diváky po celém světě. Mnozí si jistě vzpomenou na to, že velmi často cucal lízátko. TV Insider uvádí, že lízátka herec používal k tomu, aby se odnaučil kouřit.

V osobním životě nebyl vzorným manželem

Herec byl třikrát ženatý a byl otcem tří dcer a jednoho syna. Jeho první manželství začalo smutně, protože pár dnů před svatbou zemřel jeho otec. Manželství skončilo po devíti letech kvůli dluhům, které herec nadělal hraním pokeru.

Druhé manželství skončilo kvůli nevěře, protože se Telly zamiloval do své herecké kolegyně z bondovky V tajné službě Jejího Veličenstva a z aférky se narodil syn Nicholas. Herec navíc holdoval alkoholu a rád vyhledával služeb prostitutek.

Matku svého syna si nikdy nevzal, ale třetí manželství mu vydrželo až do jeho náhlé smrti v roce 1994. Herec zemřel na stejnou nemoc jako jeho otec – rakovinu močového měchýře.

Zdroje: The National Herald, TV Insider

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz