Hlavní obsah
Sport

Deset let od posledního podzimního titulu, pamatujete si hráče Sparty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Fotbalisté Sparty po dlouhých deseti letech přezimují na čele nejvyšší české fotbalové soutěže.

Článek

Fotbalová AC Sparta Praha, která se v letošním roce po dlouhých devíti letech dočkala mistrovského titulu, svého 37. v historii, pokračuje v úspěšném tažení také v letošní sezóně. Jisté je, že i v neúplné tabulce přezimuje na čele Fortuna ligy před svým největším rivalem z Edenu.

Na Letné mohou rok 2023 zhodnotit jako úspěšný. K titulu a podzimnímu prvenství zapsali fotbalisté Sparty také postup do jarní části Evropské ligy. Kaňkou zůstává vyřazení z loňského ročníku Evropské konferenční ligy proti norskému Vikingu.

Letošní Sparta opět baví, což se projevu především na tribunách letenského stadionu, kam přišlo během podzimu v průměru téměř 17 tisíc diváků.

10 let od posledního podzimního titulu

Pojďme ale do historie. Vybavíte si ještě soupisku posledního sparťanského týmu, který přezimoval na čele ligy? Vracíme se do Gambrinus ligy sezóny 2013/2014.

Jasnou brankářskou jedničkou byl Tomáš Vaclík. Záda mu kryla dvojice Marek Čech a Milan Švenger.

V rudém dresu nastupoval oblíbenec sparťanského publika Costa, v obraně byl spoleh na Jakuba Brabce a Mario Holka, kraj patřil Pavlu Kadeřábkovi.

V záloze nastupovala jména jako Bořek Dočkal, Josef Hušbauer (nejlepší střelec ligy), srdcař Lukáš Vácha, nestárnoucí Marek Matějovský či ve skvělé formě hrající Ladislav Krejčí (neplést si s aktuálním kapitánem Sparty).

V útoku dominovala jedna persona, David Lafata. Na svou šanci čekal bijec Roman Bednář, mladíci Lukáš Juliš a Václav Kadlec.

V témže ročníku ukončil svojí bohatou kariéru Tomáš Ujfaluši, který v ročníku stihl pouze dvě utkání. Ze Sparty se stěhovala zajímavá jména, která patřila v příštích letech k ozdobám ligy: Jindřich Staněk, Simon Deli. Smutný odchod čekal potrestaného Leonarda Kweukeho, odešel první španělský hráč ve sparťanské historii Pablo Gil, kanonýr Andrej Kerič, kterému angažmá na Letné vůbec nevyšlo či velký přestup Václava Kadlece do Bundesligy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz