Hlavní obsah
Sport

Jak prohospodařit talent během pár let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Někdejšímu talentu hrozí kvůli příspěvkům na sociálních sítích i zákaz fotbalu. Stahují se nad ním hodně černá mračna.

Článek

Daniel Turyna. Jméno, které se v posledních dnech řeší ve fotbalových kuloárech. Nadějný mladík míří z Letné či evropského šampionátu ke dnu.

V pětadvaceti letech může říct, že hrál ve Slavii, Spartě, reprezentoval Českou republiku v mládežnických kategoriích, nastoupil na ME 2017 hráčů do 19 let, kde se hned v prvním utkání dvakrát prosadil. Přesto jeho kariérní pád pokračuje a po zprávách z posledních dnů to může být ještě horší.

S fotbalem začínal ve středočeských Pečkách, odtud zamířil za první velkou výzvou, do Slavie Praha, kde uspěl na zkoušce. Zde ale začaly první problémy, neshody s trenérem Martinem Hyským znamenaly konec ve Slavii. Následoval trejd, který se především v posledních dnech hodně připomíná. Turyna zamířil do Sparty, opačným směrem Jan Kuchta.

Ve Spartě po vedením Miroslava Kriega ožil. Po mládežnických kategoriích se přesunul do B-týmu letenských. Zahrál si i na Letné za A-mužstvo, pod vedením Davida Holoubka nastoupil do semifinálového utkání domácího poháru proti Jablonci, ve kterém byl jediným sparťanským střelcem. Byl také kapitánem sparťanské rezervy.

Následovala hostování ve slovenské Senici, Českých Budějovicích a Jihlavě. Po přestupu do Třince, kde vydržel pouze půl roku, zakotvil v červenci minulého roku v Zápech. I tento příběh se ale nebude psát dlouho, vlastně se už uzavřel.

Po příspěvcích na sociálních sítích, kde nejdříve na konto Sparty pronesl „smrt Spartě“, aby v omluvě, že šlo o sázku, pronesl „smrt židům“ a „nenávist židům“, si ho vyhlédla etická komise fotbalové asociace. Na konci ledna ho před komisí čeká vysvětlování a bude jen otázkou, s jakým trestem odejde.

Tato poslední kapka znamená konec v Zápech, kde s ním přestali počítat. Co ale s bývalým talentem bude dál, je otázkou. Proslýchalo se o zájmu divizní Čáslavi, která bude v jarní části bojovat o udržení v soutěži.

Turyna měl být v době výměny se Slavií výhrou. Opak je ale pravdou. Kuchta Slavii vydělal daleko více peněz a porovnávat kariéry těchto dvou hráčů je už asi zbytečné.

Z možné velké kariéry se stal totální propad.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz