Hlavní obsah

Živnostníku braň se . Zase ti jde o život.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Živnostník je zase na tapetě. Platí malé daně, odvádí minimální odvody......je třeba si na něj posvítit.

Článek

Živnostník je zase na tapetě. Platí malé daně, odvádí minimální odvody……je třeba si na něj posvítit. Znám jich několik ze sousedství …šikovní řemeslníci co se rozhodli to před mnoha lety zkusit. Všichni přece hlásali „začni podnikat, budeš svým pánem, budeš vydělávat slušné peníze“ . Jak šel čas, trochu se to občas zvrtlo, zákony se kroutily jak se to hodilo a klacků pod nohy přibývalo. Ale oni si moc nestěžují, jsou zavření ve svých dílnách, svítí dlouho do noci a začínají velmi brzy ráno. O práci teď nouze není ale byly doby, kdy bylo mnohem hůř …krize 1989, covid, neplatiči . Jistě by se našlo mnoho jiných kdy se moc dobře nedařilo. Dnes mají pár let do důchodu, jsou unavení a trochu flustrovaní, ale příliš hrdí na to aby své podnikání pověsili na hřebík a šli si pro podporu na pracák. Uživí sebe a své rodiny to ano ale na žádné velké vyskakování to není. Na konci roku počítají každou korunu aby jim zbylo na zaplacení daní. A jsou smíření s tím, že když si odvádějí jen minimum , jejich důchod nebude k žití …někteří prodají své dílny a stroje aby alespoň důstojně dožili, ti šťastnější mají něco našetřeno . Ale nenechte se zmýlit vášnivými diskusemi na internetu …kdo to nezkusil, nic o tom neví. A kdo je úspěšný a své podnikání dobře rozjel , ten rozhodně minimální odvody neplatí…Takže přátelé selský rozum do hrsti pokud nám ho ještě trochu zbylo .. Rezervy v rozpočtu jsou přímo v patrech nejvyšších …máme mnoho úředníků a poradců se statisícovými platy a odměnami o kterých si můžeme nechat zdát .

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám