Hlavní obsah

Potlesk pro vládu Roberta Fica

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Robert_Fico%2C_2023.jpg/330px-Robert_Fico%2C_2023.jpg

Robert Fico

Podívejme se na to, kdo si skutečně zaslouží potlesk, kdo jedná správně, kdo jedná ve prospěch a v zájmu lidu Slovenska, Ukrajiny, Ruska a neposlední řadě i České republiky.

Článek

Kdo si zaslouží potlesk ohledně nesmyslného odsouzeníhodného válečného konfliktu, který se netýká ani České republiky ani Slovenska?

Ten, kdo chce, aby lidé žili v míru, aby měli mezi sebou dobré vztahy, aby se měli rádi, aby se nebáli žít ve své zemi anebo ten, kdo podporuje jednu ze stran konfliktu dodávkami zbraní, ručením za její nesmyslné dluhy, kdo ožebračuje lid své země?

Kdo je hoden cti za své spravedlivé skutky? Ten, kdo jedná správně podle pravdy, podle reality nebo ten, kdo lže, podvádí, manipuluje, krade a jedná vlastizrádně, kdo páchá zločiny proti lidskosti?

Kdo obstojí před Božím soudem? Ten, kdo jedná spravedlivě nebo ničema a bezbožník, který škodí vlastnímu lidu, jemuž má sloužit, neboť právě k tomu byl zvolen a navíc ten, kdo říká, že je věřící a přitom je pokrytec a lhář, který něco jiného říká a něco jiného dělá či dokonce nedělá nic, co dělat má?

Ptám se proto, že chci, aby si každý mohl svobodně na tyto legitimní otázky odpovědět sám, aniž bych komukoli odpovědi na ně podsouval. Každému člověku byla dána svobodná vůle, aby si vybral, čím se bude řídit a co si zvolí pro svůj život. A když říkám život, mám na mysli způsob života podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, které je Božím hlasem v nitru člověka, určujícím, co je správné a co správné není.

Je správné zabíjet lidi? Jistě, že není! Kdo zabíjení schvaluje, ba dokonce podporuje, má účast na tom zabíjení, jakoby sám zabíjel, i když se ho neúčastní přímo a osobně!

Ano, člověk má svobodnou vůli, ale všechny jeho skutky bude jednou soudit Bůh, před Nímž člověk jednoho dne bude stát, aby se zodpovídal za to, co ve svém životě dělal.

Takže opět otázka. Kdo myslíte, že na tom soudu svých skutků obstojí a bude správně moci odpovědět na položené otázky? Ten s dobrým a čistým svědomím nebo ten se špatným zlým a nečistým?

Kéž se Bůh smiluje nad každým člověkem ještě předtím, než k tomu soudu dojde, neboť tam už bude pozdě - pozdě na lítost, pozdě na pokání, pozdě na jakoukoli změnu stavu, v jakém se bude člověk před Bohem v ten den nalézat. Tož tak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz