Hlavní obsah
Umění a zábava

Krteček slaví 66 let. Pohádková postavička i dnes baví diváky Stream.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vanda Klepetková

Mezi nejsledovanější tituly na Stream.cz patří Krteček

Máte vy a  vaše děti rádi animované pohádky? Pak prozkoumejte obsah videoportálu Stream.cz.

Článek

A je to tady! Dětem začala nejkrásnější část roku. Vyrazily na letní prázdniny, užívají si sluníčka, vody, přírody, poznávají nové kamarády. Po večerech nemusí dělat úkoly, a tak si můžou pustit pohádku. Nebo i dvě.Ty největší pecky jim nabízí Stream.cz v s sekci Pohádky.

Zdarma tady můžou například sledovat veselou Mášu a medvěda, dobrodružství Lvího krále Simby nebo oblíbené Ovečky Shaun.

O pohádkový obsah se v redakci stará Vanda Klepetková. „Dnes se v dětských pokojíčcích nejčastěji pouští pohádky typu Tlapková patrola či Králíček Bing. Žádné novinky ale nezastíní klasiku, jakou je Krteček. Příběhy téhle slavné postavičky jsou zkrátka nadčasové“ říká editorka. Připomíná, že úplně první díl je z roku 1957 a jmenuje se Jak krtek ke kalhotkám přišel. Tenhle díl je jako jediný mluvený. Na další, s názvem Krtek a autíčko, si diváci museli počkat šest let, v roce 1965 pak spatřil světlo světa třetí díl Krtek a raketa. Do roku 2002 vzniklo celkem 49 dílů.

Mezi druhý nejsledovanější titul na Stream.cz patří nerozlučná dvojice Pat a Mat. Mimochodem-víte, který je který?

Na Stream.cz nemusí děti čekat na Večerníčka. Kdykoliv si můžou pustit nespočet dalších oblíbených kreslených pohádek, ukolébavek nebo zábavných pořadů.

Patří mezi ně například příběhy nejlegračnějšího polárního medvěda, kterého jste kdy potkali. S věrnými kamarády tučňáky Evou a Lloydem, pejskem Goliášem a ještěrkou Zackem se Bernard pouští do bláznivých dobrodružství.

Rozesměje je i plastelinová postavička Morph, která žije se svou rodinou na pracovním stolku. Potkává nová stvoření a zažívá s nimi velká dobrodružství.

To strážci ostrova Gorm musí spoutat síly elementů. Pokud mají vaše děti pro strach uděláno, pusťte jim Gormiti.

Shaun s kamarády pro změnu nedávají šanci pasteveckému psu Blitzerovi, který se snaží utajit, co všechno se děje za zády farmáře.

O tom, že je nabídka pohádek na Stream.cz úspěšná, svědčí i statistiky. V roce 2022 v ní diváci sledovali pohádky přibližně 700 tisíc hodin. Řečeno dalšími čísly, pokud byste tuto dobu chtěli trumfnout, sledování by vám zabralo 80 let.

Přejeme vašim dětem krásné prázdniny!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz