Hlavní obsah
Věda

Už ani to UFO není co bývalo. Věřím, že nás sledují, říká badatel Mareš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jaroslav Mareš (se souhlasem)

UFO

Viděli jsme UFO nad jadernou elektrárnou, shoduje se nezávisle na sobě několik svědků.

Článek

„Jakoby na nás mimozemská civilizace dohlížela, jestli si touhle technologií nějak neublížíme,“ zamýšlí se badatel Jaroslav Mareš. Mluvil s lidmi, kteří podle něho nemají důvod si vymýšlet a dokud jejich svědectví není jednoznačně vyvrácené, tak s tím prostě jako s variantou je třeba počítat.

Nová svědectví a dosud nepublikované případy přináší ve videích, která můžou sledovat čtenáři Stream.cz.

„Už ani to UFO dnes není, co bývalo. Dnes se tomu říká UAP /Neidentifikovaný vzdušný fenomén/. Mně se líbí hypotéza, že jsme sledováni, pozorováni. Když se jim pokazí to jejich maskování, tak výsledkem toho je to UFO, které vidíme,“ říká Mareš a dodává, že nejzajímavější mu přišly případy doutníkových objektů.

Jaroslav Mareš bádá od roku 2014 a bádá urputně. Začal na TV Prima, pokračoval s Josefem Klímou, a nakonec spustil kanál Badatele.net. Tam publikuje reportáže i přímé přenosy. Ty vznikly díky covidu. Pravidelně také pořádá besedy v Ústřední Městské knihovně na Mariánském náměstí v Praze. Od roku 2021 mohou videa pravidelně sledovat také návštěvníci Stream.cz.

Jeho první velký vyřešený případ byla Studna. S pauzou na ní dělal 8 let. V první etapě zjistil, že se syn s otcem nemohli poprat ve studni, protože byla příliš úzká. Tehdy byly ve hře dvě varianty, jak se hrůzná vražda ve Vonoklasech odehrála, ale stále něco nesedělo. Ale protože nenašel vyšetřovatelský spis, dal Studnu k ledu. Za několik let se mu podařilo získat prokurátorský spis. V něm se dochovaly rozporuplné výpovědi Stanislava Jelínka ml. Vyšetřovatel tehdy práci nedokončil. Díky pátrání Jaroslava Mareše už ale dnes víme, jak to bylo.

Jako další úspěch považuje Mareš to, že vyřešil záhadu Štěchovického pokladu.

Po třech letech práce a napsání dvou knížek a spousty reportáží zjistil, že Štěchovická záhada neexistuje. Všechno si vymyslel Helmut Gaensel a Josef Mužik je jeho nevinná oběť, která mu na ten špek skočila „Pobavilo mě to, když jsem na to přišel. Ale musím Helmutovi sklonit poklonu. Vytvořil příběh, který nás bavil desítky let. Štěchovický poklad jsme vlastně našli dva: Helmut, který vytvořil neuvěřitelnou legendu a já, který jsem ji odhalil,“ směje se Mareš.

S neuvěřitelným příběhem se na Mareše nedávno obrátil Viktor Dedera. Seděl na cele smrti s Ladislavem Hojerem, českým sadistickým sériovým vrahem a kanibalem. Teprve nedávno se dozvěděl, že mu zavraždil kamarádku z dětství. "To je další neuvěřitelná náhoda. Hojer o oběti tehdy mluvil jako o „holce z Brna“, takže pan Dedera nemohl vědět, že mluvil o ní. Jak se dostal k Hojerovi na celu se dozvíte zde.

Badatel Mareš má i své „pomníčky“, tedy případy, které se mu nedaří vypátrat. Je to případ zmizelých holek z roku 1988 a zavraždění trampové z roku 1987 v Hřensku. Čeká na svědky či nějaký impuls a vrhne se do řešení.

Letos přinese Mareš jasno do hrůzného případu v obci Hůrka. V roce 1953 tam opilí vojáci vytahali mrtvá mumifikovaná těla z krypty a zneuctili je. Jak to bylo, se dozvíte už brzy na Stream.cz. A máte se na co těšit - je to prý vysoce vtipná záležitost.

A dozvíte se také, jakou roli hrál „muž s drzým pronikavým pohledem“ jménem Josef Paul ve vraždě Anežky Hrůzové. Po 125 by mohl státní zástupce obnovit Leopolda Hilznera. Mareš má důkaz, že on Anežku nezavraždil.

Na svůj největší objev urputný badatel stále čeká. Dál se proto bude vydávat na zakázaná a nedostupná místa. Pro strach má tenhle sympaťák uděláno. Bojí se jen zubařky, finančního úřadu a manželky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz