Hlavní obsah
Umění a zábava

Survivor se nevyvíjí podle Mikýřových představ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Show Jana Krause/ Wikimedia Commons/ CC BY 3.0 DEED

Poslední díl populární show Survivor přinesl šok. Nejenom, že se týmu slavných osobností nedaří a opět museli někoho vyloučit, ale hlasování přineslo šok. Mikýř totiž dostal více hlasů, než by si přál.

Článek

Stejně jako mnohým, tak i mně osobně se velmi líbí populární televizní show Survivor. Ovšem česká verze tohoto pořadu mě nikdy nenadchla. To se však letos změnilo díky tomu, že televizní stanice obsadila Martina Mikysku alias Mikýře, který je populární internetový tvůrce. Z jeho obsahu na internetu jde poznat, že je to přemýšlivý jedinec, který je i sportovně založen.

A jeho role v kmeni je jasná. Je to stratég, který připravuje plány do soutěží, což dobře doplňuje populární MMA zápasník s přezdívkou Pirát, který v týmu představuje největšího siláka. Tato kombinace je sice efektivní, ale zatím nestačí k tomu, aby jejich kmen vyhrával vzájemné souboje.

I v rámci běžného života kmene je Mikýř velmi platným členem. I přes fakt, že se mu nepodařil rozdělat oheň pomocí klacku a tkaničky od plavek, tak pomáhá kmeni jinak. Je schopný v plánování zvelebování obydlí kmene a na záběrech se mnohokrát angažuje i ve sběru jídla, zatím převážně kokosů.

Mikýřova kontrola herní situace

I přes to, jak Mikýř vypadá, že má vše pod kontrolou, tak se na poslední kmenové radě ukázalo, že tomu tak není. Po dalším neúspěchu se tým složený ze slavných osobností musel vypravit na vyřazování.

Mikýř má v této fázi hry vcelku jasnou strategii. Zbavit se těch, co nejsou tak platnou součástí týmu, aby kmen zůstal silnější. To dává smysl a hlavně pro tým, který prohrává, je to logická volba. Přecejen, nechcete se zbavovat silných a chytrých jedinců, když jste na vlně proher, které se zatím nezastavují. Kmen Titánů totiž vyhrál pouze jedinou soutěž, což jim velmi ztěžuje samotnou existenci na ostrově.

Jenže někteří členové kmene přemýšlejí jinak. Mikýř a část kmene, stejně jako diváci byli v šoku, když se vytahoval jeden hlas pro Mikýře za druhým. Nakonec to pro Martina dopadlo dobře a do dalšího duelu nemusel, ale ukázalo to, že kmen není tak pod jeho kontrolou, jak si myslel.

Strategie

Sám bych měl v této části hry nejspíše stejný plán jako Mikýř. Snažil bych se vyřadit ty slabší, abychom měli šanci zvítězit. Jenže to by se rychle změnilo, pokud bych byl jedním z těch horších.

I když to tak mnohdy vypadá, tak není pravděpodobné, že někdo šel do soutěže prohrát. Ale Survivor není pouze o svalech a mozku, záleží i na manipulaci a intrikách, které k této hře patří.

Proto dává smysl, že je jakási aliance slabších rozhodnuta vyřazovat ty silné s cílem zůstat ve hře do dalších dní. Samozřejmě, šance na výhru pro ně ani tak nejsou nijak příznivé, ale jak se říká, tonoucí se stébla chytá. Navíc se každý takový člověk hodí pro schopného manipulátora.

Nakonec se Mikýřovi podařilo domluvit s influencerkou držící individuální imunitu, aby ho do duelu nenominovala, ale i tak si teď Martin bude muset dávat pozor, co se děje za jeho zády a jestli nemá terč na zádech právě on.

Ale pochybuji, že v této fázi hry by si televize dovolila nechat ho vypadnout. Samozřejmě nemyslím si, že štáb jakkoliv manipuluje hru. Jen Mikýř a jeho tým vytváří tolik sledovanosti, že by to pro vysílání byla obrovská ztráta.

Nemyslím si, že Martin Mikyska vyhraje, ale jistě vydrží na obrazovkách ještě řadu epizod. Minimálně, než si sledující stihnou oblíbit i někoho dalšího. Zatím totiž nejsem schopný vyjmenovat ani všechny z týmu slavných, natož s týmu obyčejných lidí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz