Hlavní obsah
Umění a zábava

Kocourkovská novinka: Oslava revoluční dávky složené ze čtyř komponent!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Suscitator/DALL-E3

Kocourkov v současnosti při východu nočního Slunce

V Kocourkově, městě s bohatou historií zašmodrchat i zcela nezašmodrchatelné, se počet dlužníků přiblížil astronomickému číslu, prý až 640 000.

Článek

A tu se zrodil v hlavě pana starosty – spisovatel Sekora jméno starosty Kocourkova neprozradil, což je škoda – geniální plán. Spolu s místními radními vymysleli revoluční dávku s velkým D, která slibuje zbavit občany Kocourkova exekucí jednou provždy a toto náležitě oslavit hudbou a sportovním kláním.

Dávka, s pompézním názvem „Bramborová terapie: Dávka ze čtyř komponent“, vypadá následovně. Každý dlužník obdržel čtyři pytle brambor. Podle starosty: „Brambory jsou symbolem skromnosti a píle. Pěstováním vlastních brambor se dlužníci budou učit zodpovědnosti a zbaví se závislosti na lichvářích a exekutorech. A z brambor my v Kocourkově děláme ve světě oblíbený rum.“

K této dávce obdržel ještě každý dlužník čtyři poukázky každou na 10 litrů zlatavého moku v místním pivovaru. „Občané potřebují občas ulevit duši od náporu tísně z dluhů.“ říká nadšeně starosta.

V Kocourkově se také v den, na který připadá sepsání šesti set čtyřicátého prvního dlužního úpisu, uskuteční sportovní klání, ve kterém ti největší dlužníci z největších, poměří své síly v disciplínách jako „Sprint“, „Hra na schovku“, „Hod na cíl – dlužní úpis“ a „Přetahování o hypotéku“. První tři nejlepší z každé disciplíny budou jeden celý měsíc osvobozeni od dluhů a dostanou motivující brožurky plné inspirativních citátů a barevných grafů. Dále získají vstupenku na demotivační koncert death metalové kapely „Zpívejme si o dluzích“, kterou pro tuto událost složili psychiatr (bicí), psycholog (basa) a čtyř exekutoři (kytary a zpěv). Na jejich koncertě se dlužníci mohou s gustem vyzpívat do deprese a smutku.

A nakonec slavnosti radnice zorganizuje na své náklady taneční večer s živou dechovkou. „V rytmu valčíku a polky se na exekuce i dluhy lehce zapomene!“ říká starosta.

P.S.: V Kocourkově se už chystá i další revoluční novinka: Dávka pro ty, kteří nemají dluhy. „Musíme myslet i na ty, kteří se zodpovědně chovají,“ prohlásil pan starosta. „Také oni si zaslouží být motivování pracovat a posílat děti do škol.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz