Hlavní obsah
Aktuální dění

Putinovy jaderné cíle: Uniklý seznam potenciálních oblastí útoku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik

Mapa Evropy

K listu The Financial Times se dostal seznam lokací, které by mohly být terčem ruského jaderného útoku. Podle dokumentu má Vladimir Putin plán pro případ, že by se Rusko dostalo do otevřeného konfliktu se státy NATO.

Článek

Nejblíže je podle listu The Financial Times Estonsko. Dalších pět míst k zásahu je cíleno na Německo. Jedná se o několik přístavů, ale i míst ve vnitrozemí. V dokumentu se píše například o centru pro výcvik speciálních sil a německém radaru. Vzhledem k blízkosti Francie se hrozba týká i tohoto sousedního státu.

Ruská námořní flotila působící v Baltském moři by mohla cílit na Norsko. Ve spisu se píše o námořní základně ve městě Bergen a dalších severských lokalitách. Podle mapy uveřejněné listem The Financial Times má Rusko námořní flotilu i v Severním moři. Ta by eventuelně mohla cílit i na místa ve Velké Británii.

Dalším cílem Rusů by mohlo být i Turecko a hrozba visí i nad Rumunskem a Bulharskem.

Překvapením je, že se do hledáčku Rusů dostali i někteří jeho spojenci. Rusko si za cíl vybralo i místa jako je Ázerbájdžán a Írán, a to spolu tyto státy více méně vycházejí.

Stejně tak má Vladimir Putin připravený scénář i pro možný střet s Čínou a Severní Koreou. Mezi cíle bylo pak zařazeno i hned několik míst v Japonsku a Jižní Koreji.

Podle listu The Financial Times by Rusko při válce se státy NATO útočilo na civilní cíle a kritickou infrastrukturu. Podobný scénář můžeme pozorovat na Ukrajině.

Vladimir Putin v posledních letech v souvislosti s válkou na Ukrajině opakovaně hrozí nejničivější zbraní, kterou doposud lidstvo vytvořilo, ovšem zvláštností je, že se v plánu nepíše vůbec nic právě o Ukrajině.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz