Hlavní obsah

Další lež Petra Fialy: Ze zdražení elektřiny o jednotky procent je více než čtvrtina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Svobodné médium

Pamatujete si, jak premiér Petr Fiala (ODS) sliboval, že elektřina zdraží maximálně o jednotky procent? Opět je vše jinak a dnes Česká televize informovala, že elektřina zdražila o více než čtvrtinu.

Článek

Česká televize v článku doslova píše: „„Výdaje na bydlení v posledních letech poměrně významně rostou. Do roku 2021 byl růst pozvolný, v roce 2022 se výdaje zvedly o 10,4 procenta a v roce 2023 meziročně o 21,7 procenta,“ řekla Simona Měřinská z odboru šetření v domácnostech ČSÚ.

Výdaje za plyn se podle statistiků meziročně zvedly zhruba o 44 procent, za elektřinu o 26 procent, za vodné a stočné o dvanáct procent a za nájemné asi o šest procent.”

Kde jsou tedy jednotky procent, který premiér Petr Fiala sliboval? Doslova řekl: „Drastické zvýšení energií se nekoná. Kdo tvrdí něco jiného, jenom šíří paniku. To se týká i toho, co říká opozice. Chci zdůraznit, že ceny energií nebudou růst o desítky procent, a to v žádném případě. Lidé budou platit jako letos nebo maximálně o jednotky procent více.“

Samozřejmě ani tenkrát nezapomněl vše svést na Babiše a uvedl, že za drahé energie má největší podíl právě opoziční hnutí ANO a její předchozí vláda, konkrétně politika expremiéra Andreje Babiše (ANO).

Vše premiérovi navíc potvrdil ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN) s tím že „Zvýšení bude ohledně elektřiny opravdu pouze v jednotkách procent“

Věděli už tenkrát, o kolik se elektřina zdraží a lhali nám, nebo slibovali něco, co nemohli vědět? To ví jen oni. Jedno je jisté, jak můžeme věřit těmto lidem, když jen slibují s lžou?

Sledujte Svobodné médium na sociálních sítích

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz