Hlavní obsah

Po dvou letech války jsou dvě třetiny Čechů ochotni obětovat část Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Svobodné médium

zdroj: Česká televize, Seznam zprávy a Novinky.cz

Dnes je to přesně 2 roky od začátku válečného konfliktu na Ukrajině. Jak se změnil přístup Čechů k tomuto konfliktu? To prozrazují průzkumy, které zveřejnila nejen Česká televize…

Článek

Když začal válečný konflikt na Ukrajině, měla podle průzkumu STEM 96% podporu Čechů a od té doby každým dnem klesá. Jak je to možné? Ukrajinci se po pár dnech přestali chovat s vděkem a začali zneužívat dobré vůle Čechů. Přijížděli do Česka auty přes 1,5 milionů korun, ale o pomoc Čechů se říct nestyděli. U doktora začali chtít přednostní ošetření, začali zneužívat tehdejšího MHD zdarma a Češi si toho začali všímat. Ono to ani nejde, když člověk sedne do tramvaje, metra, autobusu nebo vlaku a slyší rozeřvaný Ukrajince.

Sociální sítě a některá média (včetně německé ZDF) nám navíc ukázala realitu. Lidé se na Ukrajině baví, zpívají si na ulicích a chodí do barů. To přeci není ta Ukrajina, kterou nám prezentuje většina médií. Ukrajinci navíc začali na Ukrajinu ve velkém jezdit na dovolenou. Autobusáci dopravci nestíhali se otáčet na trase Praha -> Kijev, jak byly spoje vytížený. Proč tam nemohou bydlet, když tam jezdí na dovolenou? Kdyby tam bylo nebezpečí, přeci by se tam nejeli bavit na prázdniny.

Situaci nepomáhají vládní politici, novináři a další aktivisté. Ti totiž začali Ukrajinu cpát všude. Zničeno nic měly firmy na profilové fotce a webových stránkách vlajku Ukrajiny. Média spustila mediální masáž o tom, že Ukrajina nesmí padnout a bojuje i za nás a už toho bylo zkratka ze všech stran příliš. Tito lidé by si měli uvědomit, že všechno jednou omrzí a podsouváním Ukrajiny vybudovali v některých nenávist nejen k Ukrajincům ale také k barvám Ukrajiny.

Situaci navíc zhoršilo nálepkování občanů. Kdo řekne něco proti Ukrajině je prorusský, chcimír, flastenec a bůh ví co všechno. Lidé nemohou upozornit na nevhodné chování některých Ukrajinců, protože jsou chráněný Fialou a Rakušanem. Když někdo si dovolí říct něco proti aktuální vládě, ihned dostane nálepku pruského občana a to včetně traktorustů, kteří se sešli v Praze proti zelené politice EU. Jak souvisí s Ruskem, že někdo chce svobodně podnikat bez zbytečné byrokracie a protlačování potravin (vajec, olej, mouky, masa a dalších) nejen z Polska ale také Ukrajiny ? Zemědělci pouze chtějí pro Čechy kvalitní potraviny, které si u nás vypěstujeme, vychováme a zpracujeme.

A jaký je výsledek? Výsledek chování některých Ukrajinců, ukrajinského prezidenta který nedokáže být vděčný a chce stále víc a víc, českých politiku a novinářů je, že podle průzkumu STEM by více než 2/3  Čechů chtělo ukončit válku i za podmínky, že Ukrajina přijde o část území. Navíc v prosinci 2023 ukazal průzkum, že Ukrajina je 46% Čechů nesympatická.

Sledujte Svobodné médium na sociálních sítích

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz