Hlavní obsah
Aktuální dění

Korupční kauza v nejvyšších patrech olomoucké ODS, která má vazby i na současnou vládu!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Svobodné médium

Milionové úplatky, luxusní dovolené a auta za odměnu. Hlavní aktéry policie už na konci roku obvinila. Jsou mezi nimi i dva předsedové místní ODS: Michal Zácha a vlivný zákulisní hráč Robert Knobloch, který má vazby nejen na současné členy vlády.

Článek

Michal Zácha je bývalý náměstek hejtmana a dnes, jak uvádí policie, je Zácha jednou z hlav organizované zločinecké skupiny, která manipulovala silničními zakázkami v Olomouckém kraji. Robert Knobloch byl zase zákulisním aktérem machinací. Knobloch byl sponzor strany a šéf přerovské organizace ODS. A byl to právě on, kdo podle policie řídil Michala Záchu.

Reportéři České televize získali usnesení policie, kde se mimo jiné uvádí: Ve vztahu k Robertu Knoblochovi je třeba uvést, že má vybudované velmi úzké vazby na vysoce postavené osoby, a to jak z řad podnikatelů, tak politiků, a to včetně členů současné vlády. Z dosavadních úkonů naprosto jasně plyne, že nepůsobí pouze na regionální úrovni, ale i na úrovni celostátní politiky, má vliv na obsazováni klíčových pozic ve státních i samosprávných organizacích.

Zajímavé na tom také je, že vysoká škola, kde studoval jeden z nich, platí nájem méně než 75 tisíc, přestože gymnázium podobné velikosti platilo jeden milion korun. Jak je možné, že se jedná o takový rozdíl? Na to nikdo (v době psaní článku) neodpověděl.

Reportáž o korupci v ODS se přitom odvysílala pár hodin po zveřejnění informace o majetkovém přiznání Petra Fialy, ve kterém neuvedl podíl v družstevní záložně. On tvrdí, že si neuvědomil, že se nejedná o běžný učet a musí ho uvést v majetkovém přiznání. Hospodářské noviny dnes přišly s informací, že „Fialovu záložnu“ pokutovala ČNB kvůli pravidlům o praní špinavých peněz.

Petr Fial v tom ale není sám, podle Neovlivní.cz totiž Anna Hubáčková, která byla ve Fialově vládě jeden čas ministryní životního prostředí (za KDU-ČSL), zatajila, že vlastní akcie vodárenské společnosti VaK Hodonín.

Zdroj informací: Česká televize (Reportéři ČT - 22. 1. 2024), Hospodářské noviny a Neovlivní.cz

Sledujte nás na sociálních sítích

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz