Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co dnes dělají herci z filmu Sněženky a machři? Cabadaj zůstal rebelem, Marika utekla do zahraničí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia

Nestárnoucí komedie Sněženky a machři byla světu představena před 42 lety. Jak se změnili herci a herečky, které tehdy milovala minimálně půlka republiky? Například Václava Koptu můžete na obrazovkách vídat stále, kde je ale Eva Jeníčková?

Článek

Václav Kopta alias Radek

Známý herec Václav Kopta zas tak daleko neutekl. Živí se jako úspěšný textař, stojí například za muzikálem Troja, který se hraje v Divadle na Broadwayi. Stál v porotě show Peče celé Česko a čas od času také hraje. Ačkoliv ho nejvíce zviditelnila role Radka, ze showbyznysu neutekl a nabídky má stále.

V roce 2022 vystupoval také v show Tvoje tvář má známý hlas, kterou vyhrál. Jeho manželkou je herečka Simona Vrbická, která je také velmi úspěšná dabérka. Jejím hlasem mluví například Gwyneth Paltrow nebo Nicol Kidman.

Také jeho dcera Jana si v muzikálu Troja zahrála, a to hned božskou Helenu, kde byla naprosto fantastická. Je jasné, že geny nepadají daleko od stromu.

Michal Suchánek alias Karel

Ze zakřiknutého kluka, který jako by snad neuměl do pěti počítat, se stal oblíbený komik, úspěšný herec i režisér. Michal Suchánek vystudoval pražskou konzervatoř, vedle Richarda Genzera se chopil šance a zaplul do světa zábavy, léta byl součástí pořadu Tele tele.

Dnes je ženatý a má dvě děti - Jáchyma a Bereniku. Ta je herečkou a vidět jste ji mohli například jako veterinářku Petru v seriálu ZOO. Nedávno se však nechala slyšet, že ani slavné jméno jí nepomáhá a už rok nepřišla žádná nabídka. Vyzvala tak kolegy, aby jí pomohli najít práci a veřejně prosila na sociálních sítích o nějaký ten kšeft.

Jan Antonín Duchoslav alias Viky Cabadaj

Když šel Jan Antonín Duchoslav na konkurz, chtěl se ulít ze školy. Snad ani nečekal, že to vyjde. Byl tehdy skvělým sportovcem a závodně lyžoval, to ho bavilo víc. Jenže ono to vyšlo.

A pak, když šel film na veřejnost, byl Duchoslav velkou hvězdou, po které toužila nejedna slečna. Není divu, že si to legendární Viky Cabadaj užíval plnými doušky a měl pocit, že mu patří svět. Dnes říká, že slávu neustál. „Trošku mi ten život nafackoval,“ přiznává. Byl podle svých slov jako vystřelený na Mars a myslel si o sobě až příliš. Došlo mu to ale až po letech.

Eva Jeníčková alias Marika

Vendulka ve filmu Jak básníci přicházejí o iluze i krásná Marika. Sexy Eva Jeníčková byla jeden čas snem mnoha mužů i žen. Absolvovala DAMU, po Sametové revoluci ale odjela do Ameriky. Pak se přesunula do Hamburku.

Jejím manželem se stal režisér Viktor Tauš, se kterým se ale roku 2016 rozvedla. Občas se někde objeví, v Česku už se jí ale velké slávy nedočkalo. Děti nikdy neměla.

Nedávno musela řešit nepříjemnou záležitost, když ji napadli dva pitbulové. Zranění si vyžádalo dlouhodobou rekonvalescenci a bylo velmi nepříjemné. Občas tak dá o sobě Eva vědět alespoň na sociálních sítích.

Veronika Freimanová alias učitelka

Z herecké branže nevypadla sympatická Veronika Freimanová, která pak hrála v mnoha pohádkách, dnes už i v seriálech. Vídat ji můžeme například pravidelně jako ředitelku Roklovou v seriálu ZOO.

Osvědčila se také jako maminka v teenagerovských komediích Snowboarďáci nebo Rafťáci. Život jí naservíroval hned několik těžkých chvil, například manželství s Jaroslavem Brabcem, které nebylo příliš šťastné. Vzešly z něj však dvě dcery Tereza a Markéta, které Freimanová miluje celým srdcem. I štěstí nakonec našla - a to u architekta Vladimíra Boučka, kterého si v roce 2013 vzala.

Zdroj: TV Nova, super.cz, CNN Prima News, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jan Antonín Duchoslav

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz