Hlavní obsah
Lidé a společnost

Divoké lásky Petra Jandy: Manželku podváděl, když umírala, kvůli milence chtěl skoncovat se životem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

O ženy neměl rocker Petr Janda nikdy nouzi a vybírat si mohl z těch nejkrásnějších. Snad i proto, že se vždy říkalo, že mu věrnost nic neříká. Ale kde byla pravda?

Článek

Když se frontmana skupiny Olympic zeptáte, kolik prožil životů, řekne, že tři - přesně tolik měl manželek, které miloval z celého srdce. Ale žen měl prý snad více než 500. Na druhou stranu ale jako mladý jen těžko odolával fanynkám, které mu skákaly kolem krku samy.

První žena měla jeho nevěr plné zuby

Jeho pletky s manekýnami byly také tvrdou zkouškou pro první manželství s baletkou Janou Jandovou. „Prožívali jsme v manželství krizi. Manželka Jana se se mnou chtěla rozvést kvůli manekýnám. Měla napsanou žádost o rozvod a mně to bylo fuk,“ přiznal před lety v pořadu Tajemství Petra Jandy na TV Barrandov. Do své druhé ženy Martiny se zamiloval, když byl ještě ženatý. Jeho první žena tou dobou docházela na chemoterapie. „Byla báječná ženská, jenomže já jsem byl v té době zamilovaný a láska dělá z člověka úplného idiota,“ řekl a dodal, že dnes už by se stejně nezachoval.

Jeho bouřlivé zálety, krizi v manželství i nemoc maminky se mu podařilo před svými dětmi dokonale utajit. Chtěl, aby měly doma bezpečné místo, kde na sobě nedají nic znát. „Rodiče nás udržovali v tom, že všechno bude dobrý. Nevnímala jsem ani jejich krizi. Museli to být úžasní rodiče, že nám to nedali znát. Mám je v paměti jako úžasný pár, který se spolu hodně nasmál,“ vzpomínala pak po letech Marta.

Chodili jsme spolu už v době, kdy jsem měl problém s nemocí mé ženy, to bylo celý takový blbý,“ citoval ho deník blesk.cz. Na Janu Jandovou vzpomíná dodnes jako na báječnou ženu, je také matkou jeho dcery Marty Jandové a syna Petra, který v roce 2001 podlehl rakovině. Právě s Martou má frontman skupiny Olympic dodnes pevné pouto, ačkoliv spolu o těžkém období vůbec nemluví. Snad právě proto, že ho zvládli bok po boku, jsou si tolik blízcí.

Paní Jana umřela na rakovinu vaječníků v roce 1991.

Nejkrásnější žena, kterou znal

Jeho druhá žena nebyla jedinou do které se zpěvák zamiloval během svého prvního manželství. S herečkou Kateřinou Kornovou, tehdy Markovou, randil ženatý zpěvák Petr Janda dva roky, než ho opustila. Důvodem podle něj bylo to, že kromě něj měla Kornová také jiné „kamarády“. Tou dobou nafotila krásné a odvážné snímky do pánského časopisu, nápadníků tak měla více než dost.

„Byla to asi nejkrásnější holka v mém životě. Můžu říct, že mě to velmi zasáhlo, a dokonce se mi hlavou honily myšlenky na sebevraždu,“ nechal se později slyšet. Když se o rok později vdávala Kateřina za Jiřího Korna, Jandovi bylo do pláče. Až tehdy přestal doufat, že se vrátí, Kateřina už byla v jiném stavu.

Tou dobou pak své srdce dal právě Martině, a později prohlašoval, že na všechno člověk nakonec zapomene, a najde si lepší holku. Staré křivdy ale zřejmě nepřebolely, protože Kornová je jednou z mála žen, se kterou Janda údajně přátelské vztahy rozhodně nemá.

Podvedla ho a dostala facku

Petr Janda si napodruhé vzal krásnou moderátorku Martinu Jandovou, kterou jednou nachytal při nevěře přímo v jejich společném bytě. „S Petrem jsem žila dvanáct let, zažili jsme spoustu krásných věcí. A když jsem ho přestala milovat, odešla jsem. Ten způsob ale ideální nebyl, to přiznávám,“ nevyvracela bouřlivý konec manželství Martina.

Jejich manželství podle jejích slov tou dobou už dva roky neklapalo, nebyla šťastná. Tehdy také dostala od manžela první a poslední facku. „Nebyl to žádný úlet. Pak jsem s ním žila dalších šest let,“ řekla. Dodnes jí je však prý líto, že se to hudebník dozvěděl přesně takhle. Narovinu mu však řekla, že chce jejich vztah ukončit a je zamilovaná do jiného.

Další tři roky byl Janda sám a doufal, že se mu manželka vrátí. Pak potkal Alici, se kterou byl dva roky, ale následně se rozešli. Když se i Martina rozešla se svým partnerem, trávili Jandovi spoustu času zase spolu, na návrat to ale nakonec nestačilo. Společně mají dceru Elišku, a o tom, že jsou dodnes za dobře, svědčí, že si užili bok po boku její nedávnou svatbu.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Martina Jandová s dcerou Eliškou

Osudová Alice

Když si rocker začal s novou - a pro něj dnes v mnoha ohledech osudovou ženou, byl přesvědčený, že k oltáři už spolu nedojdou. Vztahových dramat měl plné zuby a jediné, po čem toužil, byl klid a trocha pohody. Jenže člověk míní…

V době seznámení bylo jeho budoucí třetí ženě teprve osmnáct let a byla jeho fanynkou. A tak vztah přede všemi tajil, a nikomu nic neřekl. Nechtěl čerstvé maturantce kazit život. Ale osud tomu chtěl asi jinak, protože v červnu 2005 na svatbu nakonec přeci jen došlo.

Na veselce bylo asi 50 lidí a Petr Janda si tehdy vzal oranžovou košili, čímž většinu přítomných mírně řečeno šokoval. Dělil je věkový rozdíl skoro 40 let a rozešli se několikrát. Když nemohla Alice otěhotnět a zkoušeli umělé oplodnění, domluvili se, že pokud to nepůjde, rozejdou se. „Já jsem zásadně chtěla v životě děti. Tak jsme se domluvili, že pokud se to nepovede tehdy do Vánoc, tak se po Vánocích rozvedeme a půjdeme od sebe,“ dodala. Janda nechtěl, aby kvůli němu mladá žena toužící po dětech skončila bezdětná. Nakonec se zadařilo a žádný rozchod se nekonal.

Fakt, že byla jejich první dcera počata přirozenou cestou, je velmi překvapil. Dnes je z Alice pyšná dvojnásobná maminka a na těžké chvíle už jen vzpomíná. A zatímco Janda by klidně šel ještě do třetího potomka, ona má na to jasný názor. „Dokázala bych si to představit, kdyby Petrovi bylo tak o deset let méně,“ přiznala, že si manželův pokročilý věk už uvědomuje každým dnem.

Ten si ale nemůže vynachválit, že vedle své mladé manželky nemá šanci stát se nudným důchodcem a Alice má překvapivě dobré vztahy i se svou nevlastní dcerou Martou - ačkoliv jako macecha je ještě o devět let mladší! A když se sejde Martina, Alice a Marta, dělají jediné - drbou Petra. „Nebýt Alice, tak bychom takhle určitě nefungovali. Vlastně poslední roky je to nejvíc její zásluha. Jsem jí moc vděčná za to, že je to tak, jak to je. Za to, že se celá rodina společně schází a máme se rádi,“ řekla Martina Jandová.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Alice Jandová
Martina Jandová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz