Hlavní obsah
Lidé a společnost

Děti slavných, které našly domov v zahraničí: Paulová létá do Indie, Bubílková za synem do USA

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (placená licence)

Slávu si nevybrali, a proto občas touží utéct do zahraničí, kde je nikdo nepozná. Kteří potomci utekli z Česka a užívají si života za hranicemi?

Článek

Milan Šteindler a Jana Šteindlerová

Už před lety herec a moderátor Milan Šteindler přiznal, že když s manželkou Janou procházeli složitým rozvodem, syn se už v sedmnácti sbalil, odjel do Thajska a tam na britské škole dodělal maturitu.

Nakonec odcestoval do Číny, kde zůstal. Později se k němu prý přidala i sestra.

Lucie Bílá a Petr Kratochvíl

Ačkoliv dnes už má zpěvačka Lucie Bílá svého syna Filipa zase doma a připravuje ho na to, že jednou převezme její divadlo, část svého doposud mladého života strávil v Paříži, kde také nějaký čas studoval. Následně se přesunul do Ameriky a snad i bůh ví, že se mu do Česka nechtělo.

„On vždycky říká: Nechám si tě vytetovat na rameno, ale už o mně nemluv. Jediné, co bych chtěla, aby si našel místo, kde bude šťastný,“ vzpomínala Bílá tou dobou. Bylo jasné, že Filipovi maminčina sláva po chuti zas tolik není. Nakonec se ale přeci jen vrátil a momentálně snad nějaký další útěk do zahraničí neplánuje.

Jana Paulová a Milan Svoboda

I herečka Jana Paulová má obě dcery v zahraničí. Mladší Anežka už má dokonce tříletou dceru Allegru Janu, kterou vychovává na Normanských ostrovech. Dříve za ní Paulová často létala, minimálně jednou do měsíce. Teď to do konce roku se StarDance nevyjde, ačkoliv Paulová nepřestává doufat, že se přiletí podívat. „Je možné, že to teď nebude vycházet tak, jak si představujeme, ale třeba se přijedou podívat oni sem, až budou přímé přenosy,“ říká.

Starší Zuzana žije s manželem v Indii. Ta prý zcela určitě nepřiletí, protože si tam žije svůj poklidný a krásný život - a že by se s ní chtěli setkat ve chvíli, kdy bude součástí showbyznysu a všeho stresu? Paulová jezdí do Indie za nimi a tam hledá klid také. Oba jsou hudebníci, Zuzanin manžel navíc ajťák. „Když je sezóna, pořádají tam koncerty. Jsou skromní, žijí jinak,“ vysvětluje herečka.

Zuzana Bubílková

I oblíbená moderátorka politické satiry pustila svého jediného syna Tomáše do Ameriky. Stal se z něj automobilový designér a jeho návrhy jste mohli vidět například ve filmu Rychle a zběsile.

Bubílková se za ním snaží pravidelně létat, už ji také udělal babičkou. Péče o rodiče, které má však moderátorka tady, ji to v poslední době nedovolí. To znamená, že vnučku, která se narodila vloni, ještě neviděla. „Ještě ne, bohužel… Jsou v Americe, a to je zhruba šestnáct hodin letu s přestupem. Cestování tam je teď pro mne složité. Samozřejmě se vídáme alespoň online, za což jsem ráda. Beru to tak, že je nyní moje povinnost, abych se tady postarala o své rodiče. Za synem jsem létala, když to šlo, ale jak říkám, musím se teď věnovat rodičům,“ má jasno.

Yvonne Přenosilová

Ve středu 11. září to bude rok od úmrtí zpěvačky Yvonne Přenosilové. Tu okupace, která nastala v roce 1968, vyhnala za hranice. Usadila se v sousedním Německu, kde si vzala šlechtice, advokáta Andrease von Schuckmana, a stala se baronkou. Právě s ním měla jediného syna Maxmiliána Phillipa.

Svazek jim vydržel sedm let, ale když se zpěvačka vrátila zpátky do vlasti, on s ní nešel. Zůstal s otcem v Mnichově, kde údajně žije dodnes.

Dana Batulková a David Prachař

Nově našla svůj domov v zahraničí také jejich dcera Mariana, která se vydala do světa na zkušenou - konkrétně do Anglie. Donedávna se v Česku živila jako youtuberka a influencerka.

V jednom ze svých videí se nechala slyšet, že je často kritizována za to, že ve svých třiceti letech není tak úspěšná jako zbytek rodiny, nemá partnera ani dítě a životem se jen tak plácá. Zdá se tak, že se rozhodla všem ukázat! Zatím si v Anglii hledá práci a zjišťuje, jaké tam má vůbec možnosti.

Barbora Hrzánová a Radek Holub

I jejich syn Antonín hledal štěstí v Paříži, kde na prestižní škole ECM de Paris vystudoval herectví. Ani tak ale nezapomíná na Česko, a stále tu vystupuje s kapelou Condurango, kde hraje i se svou maminkou.

Dvojí život ho vždy bavil, a snad právě v Paříži nacházel vytoužený klid, kterého se mu doma nedostávalo.

Leoš Mareš a Monika Marešová

S bývalou manželkou má moderátor Leoš Mareš dva syny. Jako prvního vyslal do světa staršího Jakuba, který bude nově studovat prestižní univerzitu Florida Southern College.

Roční školné zde vychází na více než milion korun, a tak se Mareš pořádně plácne přes kapsu. Pyšný otec svého potomka nedávno doprovodil na kolej, koupil si univerzitní triko a „nechal ho“ za velkou louží. Uvidíme, co chystá pro mladšího Matěje a malinkou Alex. Dveře do světa mají jistě otevřené!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz