Hlavní obsah
Umění a zábava

Lucie Vondráčková ve StarDance neoslnila. Možná je to jejím životním stylem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia (koupená licence)

Podle některých lidí pro ně bude první vyřazovací kolo osudné

Odstartoval v pořadí třináctý ročník StarDance. Lucie Vondráčková byla na pražském Výstavišti možná pod největším drobnohledem. Není se čemu divit. Naložila si toho na sebe opravdu hodně.

Článek

Pod taktovkou moderátorské dvojice Tereza Kostková a Marek Eben se soutěžící pustili „do práce“ s plným nasazením. Většinu páru svazovala větší či menší nervozita, nebylo se však čemu divit. StarDance není žádná procházka růžovou zahradou, ale pořádná dřina. Měsíce trénování mohou přijít vniveč, přitom nemusí jít pouze o chyby v rámci tance, za což by nemilosrdná porota v podání Tatiana Drexler, Richard Genzer a Jan Tománek strhla body.

Vražedné tempo Lucie Vondráčkové

Vyprávět by o tom mohla zejména Lucie Vondráčková, která už týdny před začátkem soutěže prohlašovala, že má strach. Ani ne tak z tance jako takového, ale z toho, co udělají diváci. „Soňa je silný kafe. V životě jsem tak lidem nepila krev. Očekávám, že kvůli tomu budu ve Slavíku tak na 70. místě,“ prohlásila na adresu své role v seriálu Ulice s tím, že pokud vypadne v prvním kolem StarDance, může za to práce Soňa.

Není to ale jediná věc, která může Vondráčkovou brzdit. O sympatické herečce a zpěvčce se dlouhodobě traduje, že je workoholička, která se prostě neumí zastavit. Ostatně ona sama to přiznala: „Dovolené jsou pro mě utrpením.“ Podle některých lidí právě v tom může být kámen úrazu. I když je StarDance zábavná show, kde jde hlavně o diváka a jeho hlasy, ze kterých „tečou“ zajímavé peníze, pro soutěžící jde také o obrovskou dřinu. A zatímco většina tanečníků a tanečnic si naordinovala i důležitý odpočinek, Vondráčková toto slovo prakticky nemá ve slovníku.

Kromě Ulice má další projekty, samozřejmě se stará i o dva syna a přítele Zdeňka Polívku, takže musí zastat něco v domácnosti. „Nejsem blázen, abych jim vnucovala svůj styl života, protože ten je opravdu šílený,“ uvedla Vondráčková. To ji sice ctí, na druhou stranu to nemění nic na tom, že dříve nebo později může přijít zranění pramenící z únavy, případně i syndrom vyhoření.

Nijak zvlášť neoslnila

Snad i proto první večer StarDance Vondráčková nijak neoslnila. Na parketu nejprve působila dost toporně, rozjížděla se pomalu. Jakoby se nemohla dostat do „provozní teploty“, za čímž opět může stát nedostatek odpočinku. Ani její taneční partner Radek Bartuněk to nezachránil. Přitom Vondráčková by měla patřit k největším favoritům celé StarDance, má za sebou řadu tanečních choreografií a je o ní známé, že je pohybově velmi nadaná.

Podle hodnocení poroty to ale první večer stačilo jen na průměr a zpěvačka a herečka se krčila zhruba uprostřed výsledkové listiny. Je samozřejmě otázka, co bude dál. Jestli Vonráčkové dokáže „přepnout“ a naordinovat si jiný režim. Na druhou stranu ne nadarmo se říká, že „starého psa novým kouskům nenaučíte“. Nezbývá než doufat, že Vondráčková na své tempo „nedojede“.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz