Hlavní obsah
Názory a úvahy

Hon na důchodce právě začal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Zhruba před deseti lety mohl za všechno Kalousek, před pár lety (a vlastně i dnes) Babiš, ale dle posledních článků zde i jinde to jsou a budou v budoucnu důchodci, a proto je nutné je co nejvíce omezit.

Článek

Ne, já si to nemyslím. Omezení na základě čehokoliv je špatně a už to tu několikrát bylo. Omezovalo se a někde se stále omezuje na základě pohlaví či rasy a dnešní společnost proti tomu velmi správně bojuje. Proto nechápu, proč čím dál tím více čtu o omezování lidí na základě vyššího věku.

Co jsem se v posledních několika dnech dočetl?

Omezení seniorů řídit vozidlo: Je samozřejmě pravda, že kdo již nemá fyzicky a psychicky na to řídit auto, tak by ho řídit neměl. Ovšem lékařské prohlídky od určitého věku tu již jsou.

Omezení volebního práva: I toto lze v případech nutných již dnes udělat. Říká se tomu omezení svéprávnosti k výkonu volebního práva

Omezení nakládání s penězi: Zde opět může soud rozhodnout o omezení svéprávnosti a problém tak vyřešit individuálně a ne plošně.

Všechny tyto problémy se však netýkají jen důchodců, ale bohužel nás všech. Vzpomeňme na začátek devadesátek, kdy spousta lidí dostala dopis o tom, že vyhráli milion. Jen si musí pro jeho vyplacení objednat nějaký předražený produkt. Vzpomeňme si na nigerijského prince, který nám sliboval pohádkové jmění, pokud mu za poplatek pomůžeme s převodem jeho peněz. Opravdu ve svém okolí neznáte člověka, se kterým byste nesedli do auta, protože jezdí pravidelně pod vlivem? Opravdu neznáte ve svém okolí nikoho, kdo vám říká, že země je placka, vše řídí ilumináti a Česká republika neexistuje, protože existuje jen Československo? Asi to nejsou jen důchodci, že? Proto striktní omezení na základě dosaženého věku je u mě absolutní nesmysl! Omezit v určitých věcech se musí všichni lidé, u kterých je k tomu zákonný důvod a tím není nutně věk!

I když já tomu vlastně rozumím. Máme problémy různého druhu, a proto je zbaběle vyřešíme nejjednodušeji jak můžeme a to tak, že zaútočíme jako ve škole na ty nejslabší a to tentokrát na na důchodce. Pokud nebudou moci řídit auto, tak vyřešíme problém s parkováním, protože ubude aut. Pokud nebudou moci zacházet s penězi, tak nebudou moci poslat bratrovi peníze a na mě se vykašlat. Pokud nebudou moci volit, tak nebudou moci kafrat do výše svých důchodů atd.

A poznámka na konec. Do důchodu mi zbývá ještě pár desítek let.

Anketa

Měla by se důchodcům upírat některá práva
Ne, není k tomu důvod
86,6 %
Ano, již nevědí co dělají
1,1 %
Jen těm, co nejsou prokazatelně schopní daných úkonů
3 %
Omezit všechny, kteří jsou k daným věcem nezpůsobilý bez rozdílu věku
9,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 33798 čtenářů.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz