Hlavní obsah
Cestování

Prokletý japonský les sebevrahů: Policie jim v zoufalství píše vzkazy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons by ajari from Japan - fuji jyukai_06, CC BY 2.0

Japonský les sebevrahů Aokigahara je skutečně temným místem, kde se dějí strašidelné věci

V Japonsku se nachází jeden z nejděsivějších koutů planety. Na první pohled je Aokigahara poblíž úpatí hory Fuji běžný les, kam by se mnozí vydali na procházku. To by ale nebyl dobrý nápad!

Článek

Místní se domnívají, že je les prokletý

Foto: Wikimedia Commons by Alpsdake - Own work, CC BY-SA 4.0

Japonský les sebevrahů Aokigahara poblíž úpatí hory Fuji

Jedno z nejhrůznějších míst světa se nachází v Japonsku. Hustý les jménem Aokigahara předchází jeho děsivá pověst, podle které se mu přezdívá les sebevrahů. Hlavním problémem je fakt, že je les příliš hustý, takže je v některých jeho částech úplné přítmí i přes den. Už od dob starověku se o něm vyprávějí strašidelné historky. Místní se domnívají, že s lesem není něco v pořádku, protože v něm dochází k obrovskému počtu sebevražd. Jen od roku 1950 jich bylo podle dostupných údajů přes pět set. Dodnes navíc není jasné, proč se tak děje.

Může za vše epidemie hladomoru?

Už od starověku vyhasl v nadměrně hustém lese nespočet životů. Dodnes marně místní hledají vysvětlení, proč tomu tak je. Jedna z legend přisuzuje nezvyklý počet sebevražd spáchaných v lese epidemii hladomoru. Podle historek chodívali lidé do temného neprostupného lesa ukončit svůj život, když trpěli hlady. Snažili se o to, aby v důsledku jejich obětavého činu zůstalo více jídla pro jejich rodiny. Jak je však možné, že sebevražd v oné oblasti od té doby neubývá, ale právě naopak, si téměř nikdo nedokáže vysvětlit.

Celý les je prý prokletý

Foto: Wikimedia Commons by By ajari from Japan - fuji jyukai_06, CC BY 2.0

Japonský les sebevrahů Aokigahara je prý prokletý

Obyvatelé přilehlého okolí po sérii nešťastných událostí začali věřit, že je celý les prokletý. Zda jde o pouhý mýtus nebo je na těchto pověrách něco pravdy, není možné s jistotou přesně ověřit. Kvůli obtížné prostupnosti lesa si nikdo není jistý ani počtem lidí, kteří v něm spáchali sebevraždu. Ve skutečnosti jich může být ještě mnohem více. Protože je možné, že některá těla zemřelých se policii nepodařilo dosud objevit, není vyloučeno, že na ně můžete narazit zcela nečekaně při pouhé procházce lesem. I proto se turistům nedoporučuje do lesa vstupovat. Někteří dokonce věří, že kromě těl zemřelých, můžete v lese potkat také duše sebevrahů. Navíc les zabírá 35 km čtverečních a v jeho hustém porostu je velice snadné se ztratit, a naopak téměř nemožné najít cestu ven.

Policie rozvěšuje vzkazy s varováním

Foto: Wikimedia Commons by By Davide Mauro - Own work, CC BY-SA 4.0

Japonský les sebevrahů Aokigahara

Ať už je les prokletý a láká lidi k hrůzným sebevraždám nebo jde pouze o shodu nešťastných náhod, jedno je jisté. Nepříjemným okolnostem, ke kterým v lese dochází, se už přizpůsobila i tamní policie. Ta se usilovně snaží sebevrahy zastavit v jejich nezvratném zoufalém rozhodnutí. Umisťuje v blízkosti lesa cedule s mrazivými vzkazy a varováním. Na nich jsou mimo jiné motivační věty a slova podpory jako: „Život je vzácný“, „Váš život má pro vaše blízké nevyčíslitelnou hodnotu“, „Myslete na svoji rodinu“ nebo „Prosíme, abyste kontaktovali policii, než se rozhodnete skoncovat se životem“. Všechny tyto nápisy ještě podtrhují ponurou atmosféru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz