Hlavní obsah
Umění a zábava

Sexy blondýnka Lucie Benešová se ve filmech nebojí svlékat. Setkání se zvrhlým režisérem však lituje

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons by Jindřich Nosek (NoJin) - Own work, CC BY-SA 4.0

Herečka Benešová se odvážných filmových scén nebojí, své zkušenosti z mládí však lituje.

Herečka a manželka herce Tomáše Matonohy je proslulá tím, že se v minulosti rozhodně nevyhýbala odvážným snímkům. Jednoho z těchto svých počinů ale přece jenom lituje. V začátcích kariéry si totiž jednou dostatečně nezjistila, do čeho to vlastně jde.

Článek

Lucie Benešová letos oslaví kulatiny. Bude jí 50 let. To by jí ale díky jejímu sexappealu a dobré náladě ovšem hádal nejspíš jen málokdo. Navíc je stále usměvavá sympatická herečka proslulá tím, že se nikdy nebála svlékání před objektivem a s klidem natočila i několik hodně odvážných milostných scén. A to dokonce hned v začátcích své herecké kariéry.

Paradoxně však nelituje ani tak svého focení pro Playboy z roku 1993, jako natáčení s jedním dle jejího názoru (i názoru filmových kritiků) z nejhorších režisérů všech dob. Jak totiž na první pohled nevinná umělkyně a maminka od početné rodiny brzy pochopila, podobně zvrhlými náměty je tento filmař nízkonákladových záběrů bez umělecké hodnoty posedlý.

Ze zahraničního snímku se vyklubal laciný film

Jestli něčeho Lucie Benešová dnes lituje, která se mimo jiné odvázala v několika dalších snímcích a proslulé erotické scény natočila například i s kolegou Martinem Zounarem ve filmu Vekslák aneb Staré zlaté časy, pak je to její spolupráce s režisérem Lloydem A. Simandlem. Trvalo déle, než jí došlo, co je režisér, který ji jako osmnáctiletou herečku obsadil do svého kontroverzního filmu v kanadsko – české koprodukci, vlastně zač.

Ostatně nebyla z českých umělkyň sama, kdo se tenkrát v tomto necudném thrilleru z věznice objevil. Dozorkyni s lesbickým sexuálním apetitem si v něm po boku druhé dozorkyně ztvárněné dánskou herečkou Brigitte Nielsen zahrála Jana Švandová, další uvězněnou zase ztvárnila Markéta Hrubešová. Lucie si ve filmu z roku 1993 zahrála mladou vězenkyni jménem Tina. Zejména svlékání zažila při natáčení tohoto neslušného filmového počinu o násilném sexuálním zneužívání vězněných dívek až příliš.

Kvůli bezduchému propadáku odmítla slušnou roli

I když Lucie začínala působit před kamerou už na základní škole, kdy po úspěchu na konkurzech začala být obsazovaná do respektovaných filmů českých režisérů, nakonec v 18 letech přeci jenom tak trochu šlápla vedle kvůli nedostatku zkušeností.

Nechala se strhnout tím, že najednou dostala nabídku na natáčení od Američanů, navíc za poměrně slušný honorář, na který nebyla do té doby ve zdejším Československu zvyklá. Lloyd A. Simandl Lucii obsadil do svého silně sexuálně laděného snímku vyprávějícím o tyranských a násilnických podmínkách vězení Razik s názvem Peklo v řetězech II. A to přitom kvůli roli dokonce odmítla souběžnou nabídku na roli v nevinném dětském seriálu Správná šestka od režiséra Karla Smyczka.

Těsně po revoluci přijeli Američani točit film, přivezli si Brigittu Nielsenovou a nabídli mi v něm roli. V osmnácti jsem kvalitu scénáře opravdu neřešila, to se přiznám. Udělala jsem kamerové zkoušky, dali mi dvakrát víc peněz, než jsem dostávala tady, a nic dalšího mě nezajímalo. Dnes už bych přemýšlela jinak, ale to je i tím, že vím, jak Peklo v řetězech II dopadlo,“ vyprávěla Lucie webu prozeny.cz s tím, že dnes už by nejspíš raději přijala roli ve zmiňovaném dětském snímku.

Nabídku na hlavní roli rázně odpálkovala

Jak Lucie později přiznala, v tu dobu neznala skoro nic ani o zahraničním tvůrci filmu Lloydu A. Simandlovi. V tom, jaký ve skutečnosti je a jak špatné jsou jeho snímky, prozřela prý až při samotném natáčení. Jeho zvrácené erotické choutky a libido v nemravných záběrech byly nepřehlédnutelné.

Ostatně to se herečce záhy potvrdilo ve chvíli, kdy jí režisér silně eroticky motivovaných děl nabídl v dalším projektu tentokrát hlavní roli. Tu už ovšem blond umělkyně odmítla. Scénář byl podobně jako pro Peklo v řetězech II plný erotických a lesbických scén, svlékání a nahoty. Navíc ani námět neměl podle dnes již notně zkušené a poučené herečky pořádný smysl.

Dokonce jí přišel hloupý, takže s výmluvou, že to nezvládne, tvůrce odmítla. Rozzlobený zhrzený režisér pak měl údajně Lucii odvětit něco ve smyslu, že si tím zavírá dveře k další kariéře. Umělkyně si z jeho slov však nic nedělala a udělala dobře. S polským režisérem proslulým svými neslušnými nízkonákladovými filmy bezcenné kategorie bez umělecké hodnoty, které propadají jak u diváků tak i u filmových kritiků, od té doby už nic nenatočila.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz