Hlavní obsah
Lidé a společnost

Těžké dospívání Terezy Brodské s kovbojem Hanzlíkem: Přísný otčím jí uměl pořádně znesnadnit život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons by Jindřich Nosek (NoJin) - Own work, CC BY-SA 4.0

Tereza Brodská to v pubertě se svým otčímem Hanzlíkem neměla vůbec jednoduché.

I když dnes už vycházejí, v soukromí se zrovna nevyhledávají. Herečka Tereza Brodská a její bývalý otčím herec Jaromír Hanzlík si spolu prožili mnohé. Na den, kdy se známý umělec znenadání nastěhoval k Brodským, Tereza vzpomíná dodnes jen nerada.

Článek

Dcera herečky Jany Brejchové a herce Vlastimila Brodského to neměla vždy tak jednoduché, jak by se na první pohled možná mohlo zdát. Jako dcera slavných rodičů si v dětství prošla mnohým, navíc se notně trápila jejich rozchodem. Ničemu proto moc nepřidalo, když se jako dospívající dívka musela vyrovnat s rychlým příchodem dalšího slavného nevlastního rodiče - Jaromíra Hanzlíka. Tomu některé věci dlouho nemohla odpustit a jeho výchovu a autoritativní režim nedokázala vystát. Dnes už ale na všechno vzpomíná spíše s nadsázkou. Jaké jsou největší důvody její hořkosti z dětství, kterou ke známému baviči roky chovala?

Přísný a drzý otčím

Na svá dětská léta s filmovým kovbojem Jaromírem Hanzlíkem herečka kdysi vzpomínala s odporem. Alespoň tak vyznívalo její vyprávění. Otčím, který se nejprve z ničeho nic nastěhoval do bytu, kde Brodská a její maminka Brejchová stále ještě bydlela se svým manželem Vlastimilem Brodským, dával údajně rozšafné dívce v pubertě skutečně zabrat svou přísnou výchovou. I přes to, že byl oproti její matce herec o osm let mladší, neváhal si v nové domácnosti co nejrychleji zavést svůj oblíbený pořádek za pomocí přísných metod.

Striktní výchova se týkala nejen Brodské samotné, ale i Hanzlíkova vlastního syna Davida, kterého si vzal do jejich společného nového domova s sebou. A podle všeho se Hanzlík zrovna nemazal ani se svou tehdejší partnerkou Brejchovou. Vyžadoval kázeň a nebál se během výchovy dětí zavádět poměrně netradiční, záludné a neoblíbené tresty.

Třeba si mě vzal na pohovor a řekl: Terezo, takhle to dál nejde, tady mi vyplníš jeden papír. A tam stálo: Já, Tereza Brodská, slibuji, že ode dneška budu zhasínat v koupelně, i když ji opustím jen na tři minuty. A podepsat. A za měsíc zase jiný lejstro…“ popisovala jednou v pořadu Všechnopárty moderátorovi Karlu Šípovi herečka své nezapomenutelně nepříjemné zážitky s otčímem. Tím to podle ní ovšem nekončilo. Nejhorší prý byly jejich letní exkurze na hrady a zámky.

Tam namísto prohlídky s průvodcem, musely obě dospívající děti odříkávat pasáže z dějin daného panovnického sídla, které se od Hanzlíka dostaly předem za úkol naučit. Týkaly se například šlechtických rodů, které na místě žily nebo významných soubojů, které se tam udály. Zkrátka nic příjemného. Tyto poučné a vzdělávací testy prý musela plnit i samotná Brejchová. Výjimkou nebyly ani okamžiky, kdy musela mladá umělkyně za špatné chování při společném kempování nucena spát namísto ve stanu pod širákem.

Odpuštění přišlo po letech

I přes nesváry a veřejné výroky z hereččiny strany doplněné o staré rodinné fotky s jejími často nešťastnými výrazy sdílené na sociálních sítích se už dvojice nejspíš usmířila. Zatímco Hanzlík se celou dobu k uplynulým časům z Terezina dětství diplomaticky nevyjadřoval, Brodská ze svých výroků slevila až poměrně nedávno. Podle všeho to vypadá, že si v soukromí z očí do očí všechno mezi sebou vyříkali a nyní je mezi nimi všechno v pořádku.

Před dvěma lety, v roce 2022, dokonce Brodská sdílela na sociální síti jejich společnou fotografii z dob, kdy s Jaromírem Hanzlíkem společně trávili Vánoce s tím, že se s bývalým otčímem vlastně nikdy nenudila. Zdůraznila také, že ne všechny neobvyklé výchovné postupy jejího nevlastního otce jí byly tehdy k ničemu. Naopak některé z nich jí prý byly velice prospěšné a těží z nich dodnes.

… A možná i díky tvým přísným výchovným metodám (pravda je, že jsem v té době byla taky v těžké pubertě) jsem samostatná, nezávislá a asi né tak úplná krá*a. Takže teror neteror. Byl jsi moje dobrá škola a za to ti, Jaromíre, děkuji. Pusu Terka! Ráda tě mám… Abys věděl, ty jeden. Hezké vánoce,“ zpytovala tehdy herečka své vlastní svědomí s tím, že nyní už na společné dětství s legendárním bavičem vzpomíná jen v dobrém a nechová k němu nadále žádnou zášť.

Šance na úplné usmíření

Další zlom přišel i v současnosti, kdy vylepšené vztahy s dcerou slavných umělců veřejně prezentoval i samotný Hanzlík. Ten se totiž vyslovil, že by měl rád Terezino vyjádření i v připravovaném dokumentu o jeho osobnosti. Na nabídku produkce, jak to tak vypadá, umělkyně nakonec přikývne. Podle všeho ji Hanzlíkův zájem těší, přestože ji mírně zaskočil. Navíc si dle svého vyjádření sama zatím není jistá, co k jeho osobě vlastně řekne. Oceňuje však jeho odvahu, takže je možné, že se nakonec dočkáme vřelého veřejného usmíření i obnovy dobrých vztahů dvou významných umělců.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz