Hlavní obsah
Knihy a literatura

Caplinové Vila v Itálii nepřináší nic nového

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

Obálka knihy Vila v Itálii

Vila v Itálii je již jedenáctý díl ze série Romantické útěky britské spisovatelky Julie Caplinové, která využívá zajetou šablonu na maximum. Čekají nás tak zajímavé lokace, svérázné postavy, dobré jídlo a hlavně láska.

Článek

Lia se touží setkat se svým biologickým otcem, o kterém doposud neměla ani ponětí. Jenže její tatínek je známá hollywoodská hvězda, takže se ho jeho manažer Raphael snaží za každou cenu ochránit před zlatokopy. Dokáže mu Lia, že je jiná, a naváže vztah s dosud nepoznanou rodinou?

Pokud sérii Romantické útěky Julie Caplinové znáte, přesně víte, co máte od Vily v Itálii očekávat. Dostanete romantickou komedii v zajímavé lokalitě. Tentokrát nás autorka pozvala na italské pobřeží Amalfi. Vila v Itálii je tak plná i italského jídla a pití, nechybí popisy přípravy různých variant těstovin či různých drinků z limoncella. také může posloužit jako seznam míst, které v okolí Amalfi stojí za návštěvu.

Stránky jsou opět zabydleny charaktery, které by chtěl mít ve svém okolí každý. Všichni (až na jednu výjimku), jsou veskrze přátelští a vždy připraveni podat pomocnou ruku. Už v první kapitole je vám jasné, jak přesně kniha končí. Že hrdiny čeká dlouhá cesta, ale nakonec spolu i přes různé peripetie zůstanou.

Kniha se čte skvěle, takže se čtenář ani nenaděje a závidí hrdinům šťastný konec. Jen ten děj je poněkud předvídatelný, zvlášť, když už za sebou máme předchozích deset dílů. Ovšem své fanoušky Julie Caplinová v této knize rozhodně nezklame. Dostanou přesně to, co mají rádi, a to mírou vrchovatou. Takže fanouškům Julie Caplinové a žánru knihu mohu doporučit.

Příští kniha se má odehrávat v Praze. A pozorný čtenář Vily v Itálii si jistě domyslí, kdo z představených postav bude hlavním hrdinou v připravované knize. Ony zmínky o řemeslné výrobě piva totiž nešlo přehlédnout. Uvidíme, jestli se v ní dočkáme nějakého překvapení. Mně osobně by se třeba líbila kuchařka se všemi recepty na pokrmy, které se v knihách vyskytují, protože u nich vždy dostanu hlad.

PŘEČTETE SI TO, POKUD: knihy Julie Caplin milujete, nebo pokud hledáte nějakou velmi oddychovou knihu k vodě.

NEČTĚTE TO, POKUD: nejste fanoušci autorky a vadí vám knihy podle zajetého schématu.

CAPLIN, Julie. Vila v Itálii. Přeložil Michaela MARTINOVÁ. Praha: Cosmopolis, 2024. ISBN 978-80-247-1102-7.

Pokud vás recenze zaujala, můžete mě sledovat i na Instagramu, kde krom recenzí naleznete i další knižní informace či třeba soutěže o knihy nebo nabídky knižních štafet.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz