Hlavní obsah
Knihy a literatura

Dá se manžel reklamovat?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Terka od kafe, knihy a koláčku

Můžu reklamovat svého manžela?

Na začátku března vyšel druhý díl pentalogie Kristen Bailey o sestrách Callahanových s názvem Můžu reklamovat svého manžela? Popisuje strasti a slasti rozvodového řízení s nevěrníkem.

Článek

Emma se před časem naštvala na svého neustále zahýbajícího manžela a konečně ho poslala k šípku. Nyní se snaží vychovávat své dvě dcery, pracovat a také randit. Jenže se ukazuje, že neví jak na to a za zády má sestry, které jí chtějí pomoci, ale spíše páchají jednu botu za druhou.

Můžu reklamovat svého manžela? slibuje sondu do života rozvádějícího se páru a té se nám dostává mírou vrchovatou. Příběh se dobře čte a čtenář se dokáže ztotožnit s postavami, i když třeba sám rozvodem neprošel. Postavy jsou uvěřitelné - Emma sympatická, Simon vylíčen jako správný slizoun, až se člověk diví, proč ho Emma neopustila dříve. Vztah mezi protagonisty se vyvíjí a od počáteční nenávisti dospějí k poznání, že nehledě na to, co si udělali, pořád jsou rodiči a tudíž jeden druhého jen tak ze života vymazat nemohou. Musí se naučit fungovat jako rodina. Myšlenka knihy je velmi pozitivní a myslím si, že kdyby jí dokázal přijmout za vlastní každý rozvádějící se rodič, bylo by daleko míň dětských traumat.

Kniha je součástí série, na první díl přímo nenavazuje, ale rozvíjí některé události, které se v něm staly. Odehrává se vlastně současně s prvním dílem, doporučuju tedy přečíst první ten. Na knihy navazují další tři díly, které pojednávají o dalších dcerách Callahanovic klanu a asi se dá očekávat, že se opět budou odehrávat ve stejnou dobu. Celý tento koncept se mi zdá poněkud matoucí, protože v tomto díle se z ničeho nic objevila jedna sestra s adoptovanými dětmi. Takže už víme, o čem bude její kniha. Některé události působí kvůli nedořečeným věcem poněkud zmateně, ale je možné, že se to na konci pátého dílu všechno spojí do jedné velké mozaiky.

Na knize mě taky mrzí, že nebyla stejně vtipná, jak první díl, který mi sedl o něco více. Také bych uvítala, kdyby nakladatelství převzalo původní obálku, která mi přijde hezčí, ale to je zas otázka osobního vkusu a třeba to někdo bude mít úplně naopak.

Za mě solidní 3*/5* a další díl si určitě přečtu.

PŘEČTĚTE SI TO, POKUD: procházíte rozvodem a chcete mít sondu, jaké je to u někoho jiného. Nebo pokud se vám líbil první díl.

NEČTĚTE TO, POKUD: se vám nelíbí ženské romány o hledání sebe sama.

Za knihu k recenzi děkuji Knihy Dobrovský.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz