Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ach ti jedni „Alelidi“!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Thomas Teischer

Ale, ale, ale - to jediné člověk slyší.

Všichni je známe. Jsou všude kolem nás. Není jich mnoho, ale vsadil bych se, že každý máme alespoň jednoho Alečlověka ve svém okolí. Svou existencí nikomu nijak neškodí, jen jsou strašně otravní.

Článek

Tedy pardon, abych to řekl správně: nijak nikomu neškodí, ale jsou strašně otravní.

Alelidi totiž musí vždy něco dodat. Ovšem nenechte se zmást – není to tak, že by s vámi nutně nesouhlasili, jen vždycky musí něco říct. Oni s vámi zkrátka chtějí nesouhlasit, a to i v případě, že s vámi vlastně souhlasí. Je to takový jejich životní úděl – vždy něco musí říci, něco dodat. A to, co řeknou, vždy (dobrá, ne úplně vždy) začíná slovem „ale“.

Představte si situaci. Bezstarostně se bavíte s Alečlověkem. Říkáte, co máte na srdci, možná se odhodláte i k nějaké té hlubší myšlence… kdo ví. Tak či tak z vašich úst něco vyjde. Hned, jak to dořeknete, spustí se v hlavě našeho subjektu závod s časem. To, co jste právě řekli, musí co nejrychleji zpracovat. Mozkové závity se točí, šestka zařazena. Taková mentální příprava pouze proto, aby náš testovací subjekt začal svou řeč slovem „ale“. Jakmile ji začne, již není úniku před nekonečným a zcela zbytečným monologem.

Alelidi prostě musí vždycky něco dodat. Ale to nevadí… nejspíš.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám