Hlavní obsah
Cestování

Tip na víkend: Opět v Lužné - Projet se historickými vlaky a ponořit se do světa železnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Train Lovers TL69

Lokomotiva Karkulka na točně muzeum ČD Lužná u Rakovníka

Hledáte perfektní způsob, jak strávit víkend se svými dětmi? Přijďte do Lužné u Rakovníka na Rodinný den v ČD Muzeu a zažijte nezapomenutelnou projížďku historickými vlaky!

Článek

Rodinný den v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka slibuje nezapomenutelné zážitky pro všechny malé i velké nadšence do železničního světa. Tato akce, která se koná v sobotu 27. května, je ideální pro oslavu Dne dětí. Přijeďte a připravte se na den plný zábavy a dobrodružství.

Jednou z hlavních atrakcí tohoto rodinného dne je možnost svézt se historickým motorovým vozem do Rakovníka a Řevničova. Odjezdy jsou naplánovány z Lužné v 9:40 a 13:40 hodin do Rakovníka a ve 12:00 hodin do Řevničova. Jízdné je jednotné a zpáteční, dospělí zaplatí 120 Kč a děti ve věku 6 až 18 let 60 Kč. Pro držitele průkazů ZTP a ZTP/P a jejich průvodce platí snížená cena. Děti do 6 let mají jízdu zdarma bez nároku na místo k sezení. Výjimečně však platí, že v těchto vlacích nejsou povoleny žádné další slevy ani přeprava kočárků a jízdních kol.

PARNÍ víkend v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka - 13.5.2023

Kromě jízdy historickým vozem budou návštěvníci moci využít další zajímavé aktivity. Například projížďku vláčkem s motorovou lokomotivou po úzkorozchodném okruhu, která přináší neopakovatelný zážitek z pohledu mašinfílků. Další možností je vyrazit na projížďku pákovou drezínou, která vás zaručeně nadchne svým netradičním způsobem pohybu po kolejích.

Pro děti je připravena speciální zábavně-vědomostní trasa plná otázek, na které mohou odpovídat a vyhrát si tak volné jízdenky na drezínu nebo úzkorozchodku. V rámci prohlídky poštovního vozu s pohledovou schránkou budou mít děti možnost poslat vzkaz či pohled do muzea, aniž by bylo nutné platit poštovné. Milovníci kreativity budou moci soutěžit v kreslení obrázků mašinek, a to za odměnu za nejkrásnější výtvarné dílo. Pro nejmenší návštěvníky je připravenataké možnost malování křídou na chodník a vybarvování omalovánek. Za svou snahu a talent obdrží každé dítě sladkou odměnu, která jistě potěší.

Pro ty, kteří se zajímají o historii a techniku železnic, bude k dispozici prohlídka ČD Muzea v Lužné u Rakovníka. Toto muzeum je největší železniční expozicí u nás a nabízí fascinující pohled do minulosti železniční dopravy. Procházka mezi historickými vlaky a lokomotivami je skutečně nezapomenutelným zážitkem.

Rodinný den v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka je vhodný pro celou rodinu. Děti se budou moci po celý den bavit a objevovat svět železnic, zatímco rodiče si užijí atmosféru a nostalgie minulých dob. Akce nabízí nejen zábavu, ale i vzdělávací prvky, které podporují zájem dětí o techniku a historii.

Nezapomeňte si v kalendáři označit sobotu 27. května a přijďte oslavit Den dětí v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka. Tato rodinná akce slibuje nezapomenutelný den plný jízdy vlaky, zábavy a dobrodružství pro celou rodinu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz