Hlavní obsah
Názory a úvahy

Česká televize fandí vrahům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: VitVit (CC BY-SA 4.0)

Česká televize, ilustrační foto Autor: VitVit (CC)

Od září 2024 hodlá Česká televize vysílat ve 20:00 zásadně jen vraždy. Každý den, krom soboty

Článek

Myslím, že je na čase, aby státní orgány prověřily, zda České televizi nevládne nějaká skupina, která si z koncesionářských poplatků dělá dojnou krávu pro soukromou výrobu televizního násilí.

A že současný generální ředitel vedení tak velké instituce prostě nezvládá. Jak jinak vysvětlit jev, že drtivá většina vysílání je zasvěcena jedinému žánru. A k tomu ještě žánru, který tvoří přes 80 procent veškerého televizního vysílání a filmové tvorby u nás.

Nikdy jsem si nemyslel, že by televizní vysílání mohlo být ještě horší, než za komunistické normalizace v 70. letech 20. století. Ale současný generální ředitel můj názor změnil. Přesto, že při svém nástupu tvrdil, že detektivka by mohla být jen jednou za čas, současná ČT prakticky nic jiného nevysílá. Každý den je vražda, a každý den víc než jedna.

Ani komunisté za celou dobu normalizačních čistek neodvysílali tolik budovatelských filmů, jako vy mordů za poslední dva roky. Zajímavé je, že tehdy, ač na každém rohu stál cenzor, vznikaly poklady. Filmy co měly srdce. Televarieté. Možná přijde i kouzelník. F. L. Věk, Cirkus Humberto, Nezralé maliny. Laskavé filmy Marie Poledňákové…

Zábavný pořad nevznikl už dlouho, kvalitní film pro celou rodinu ještě déle. Zato návodný záběr hned po skončení pohádky pro děti je vlastně něco úplně normálního.

Přestože dle osloveného soudce Česká televize NESMÍ takhle nadřazovat jediný žánr nad všechny ostatní. Dokonce je to důvod pro policejní zásah v ní. Viz ZDE na konci.

Je to hodně vulgární, co teď řeknu. Chtít po někom, aby povinně platil natáčení vražd je totéž, jako chtít po partyzánovi, aby slavil Hitlerovy narozeniny.

Vždyť co jiného po nás ČT chce? Aby všichni sponzorovali televizní násilí, ať se nám líbí, nebo ne. A abysme ho přijali za každodenní standard. A na to právo nemá. Normální je nevraždit a tyhle úchylné pořady ať si platí jenom ti, kdo na ně koukají.

Patří na uzavřený kanál. Líbí se ti dívat se jak se lidi vraždí? OK, ale zaplať si to sám. Dostaneš heslo do iVysílání, nebo zápis na dekódovací kartu. Ale neobtěžuj s tím ostatní a neopovažuj se to vysílat v době, kdy koukají i děti.

Pokud si některý z vedoucích pracovníků České televize myslí, že kriminální seriály jsou natolik vyjímečné, že by jim mělo být věnováno víc místa, než čemukoliv jinému, pak ať předstoupí před soud a obhájí to.

Je na čase dát ČT jasně najevo: Buď bude produkovat řádný rodinný obsah, a vraždy budou až na 158. místě, nebo je s poplatky konec.

Pane řediteli, děkujeme odejděte

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz