Hlavní obsah

Rozmařilost našich mocných

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Proč mocní v ČR jezdí zásadně zahraničními auty? Nejoblíbenější jsou samozřejmě prémiové značky BMW a MB.

Článek

Možná jste si toho ani nevšimli, ale prezident Francie jezdil i po Praze francouzským autem. Je lhostejné, jaká konkrétní značka to byla, ale prostě to bylo auto francouzské výroby. U nás je to jinak. Počínaje prezidentem až po ministry, nebo nedej bože ředitele státních podniků, jsou služebními vozy většinou cizí značky. Přiznám se, že mi to jako občanovi této země trochu vadí. Určitě by mi nevadilo, kdyby si za své „zasloužené“ platy soukromě koupili třeba Mercedes kategorie G. Ale služební vozy by měly být vyrobeny v ČR. Superb vyrobený v maximální výbavě určitě uspokojí téměř každého a ještě je zhruba na poloviční ceně oproti luxusním zahraničním autům. Podle mě člověk buď osobnost je a nebo není. Velikost a cena auta to moc neovlivní. Česká hrdost našim mocným prostě asi trochu chybí. A jen na okraj - ani anglická královna nejezdila jiným než britským autem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám