Hlavní obsah
Umění a zábava

Duo Beautiful Strings přednese v listopadu v kostele sv. Klimenta skladbu Simonne Draper Espanola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: s laskavým svolením Simonne Draper

Duo Beautiful Strings přednese u sv. Klimenta v Praze skladbu české skladatelky Simonne Draper

V rámci Dnů soudobé hudby vystoupí 4. listopadu od 19:00 v kostele sv. Klimenta v Praze duo Beautiful Strings. Na koncertě se přednese skladba Simonne Draper Espanola. Skladba původně napsaná pro kytaru a orchestr zazní v úpravě pro harfu a housle.

Článek

Ač skladby Simonne Draper zazní v České republice občas na rádiu Classic Praha, v zahraničí se těší daleko většímu zájmu ze strany produkce programů rádií napříč kontinenty. S ohledem na to, že hudba, ač se na první pohled může zdát „klasická“, díky její melodičnost bývá zařazována i do vysílání řady programů, mimo jiné s indie hudbou nebo folkem.

Její skladby se objevily na stovkách rádií a show v USA, Austrálii, Japonsku, Holandsku, Británii a v řadě dalších zemí světa a několikrát vyhrály nezávislou hitparádu indie hudby hranou v těchto rádiích.

Espanola je z alba „Portraits in Guitar“, které se setkalo s úspěchem u anglofonních recenzentů. Například Raymond Tuttle, spolupracující s Deutche Grammophone o tvorbě Simonne Draper doslova říká: „Skladby skladatelky Simonne Draper zabírají těžko definovatelné území mezi klasicko-vážnou hudbou a hudbou pro snadný poslech, skladby zní na kytaru krásně, lyricky a čistě, jsou extrémně dobře kompozičně sestavené a nezapomenutelné.“ Slovy chvály na tvorbu české skladatelky nešetřilo ani britské BBC Rádio Kent. „Absolutně krásné… neuvěřitelné…“ podotkl Leo Ulph, když představoval hudbu Simonne Draper ve svém pořadu.

Kromě spolupráce s interprety klasické hudby, Simonne Draper rovněž spolupracuje s umělci jiných hudebních žánrů. Jedním z nich je anglický hudebník a producent elektronické hudby Jon Kennedy, který vytvořil remix její skladby „Eclipse“.

"Je naprosto úžasné spolupracovat s těmi nejlepšími interprety a spolupráce s Jonem mi otevřela další možnosti v hudbě, pokud jde o hudbu elektronickou a styly jako downtempo nebo chillout music. Těším se na další spolupráci!"říká Simonne Draper.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz