Hlavní obsah
Aktuální dění

Populární osobnosti zahájily podzimní Srdíčkové dny. Jejich tématem je dětský autismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Archív Život dětem, o.p.s.

Ulice českých, moravských a slezských měst zaplavila usměvavá srdíčka. Probíhají Srdíčkové dny Života dětem

Monika Absolonová, Leona Machálková, Heidi Janků, nebo Martin Chodúr a Jan Bendig, to jsou jen některá ze jmen, která v pondělí 18. září představila na Zábavném odpoledni u příležitosti zahájení dalšího ročníku

Článek

Kromě samotného zábavného programu se návštěvníkům nabízela možnost nechat si prověřit mateřská znaménka a pihy, hladinu cukru v krvi nebo dětem zkontrolovat oči.

Samotné Srdíčkové dny trvají po celé republice do pátku 22. září. Po celou dobu je možnost v ulicích měst potkávat dobrovolníky z řad studentů středních škol a učilišť, kteří budou nabízet sbírkové předměty na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Výtěžek sbírky je určen rodinám s vážně nemocnými dětmi, které jsou zvlášť v současné době odkázány na pomoc ostatních ještě více než kdy jindy.

„Tváří podzimních Srdíčkových dnů jsou dvojčátka Lea a Olívie, kterým jsou dva roky. Když jim byl rok, lékaři oběma holčičkám diagnostikovali dětský autismus. Od té doby se ze všech sil snaží, aby byly schopny se co nejvíce zapojit do běžného života. Podstupují nejrůznější terapie, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami a jsou vděční za první drobné pokroky. Pomozte Lee a Olívii a dalším vážně nemocným dětem na jejich těžké cestě životem a kupte si od dobrovolníků některý z našich sbírkových předmětů, děkujeme,“ prosí za obecně prospěšnou organizaci Život dětem jeho ředitelka Maria Křepelková.

Přispět nemocným dětem můžete také zakoupením sbírkových předmětů v e-shopu na www.zivotdetem.cz nebo zasláním dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM 60, 90 nebo 190 na číslo 87777, nebo zaslání příspěvku na sbírkový účet 83297339/0800 s variabilním symbolem 1234.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz