Hlavní obsah
Umění a zábava

Slovenské volby mají nečekaného favorita. Koho by se měli Fico, Pelegrini i Šimečka bát?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: archív S hudbou vesmírnou

Marek, Sára a Sorizzo opět předvedli, jak obrovský mají smysl pro humor.

Jsme Samozvané Hnutí Virálů a jdeme kandidovat. Na první pohled vážně míněné vyjádření, kterým zaměstnalo populární trio S hudbou vesmírnou slovenský online. Ale jde „jen“ o  podařenou recesi. Sára, Marek i Sorizzo zůstávají striktně apolitičtí.

Článek

„Videjko jsme natočili jen jako odlehčení této zvláštní doby. Nemá nikoho upřednostňovat ani zesměšňovat, jde spíš o satiru politických diskusí a debat, kterých bylo opravdu nepočítaně,“ prozrazuje zákulisí natočení aktuálního hitu slovenských sociálních sítí Dan „Sorizzo“ Kis.

Ve videu vystupují členové kapely jako ambiciozní mladí politici, kteří na všetečné otázky novinářky odpovídají víc jak originálním způsobem – názvy největších hitů S hudbou vesmírnou.

„Cestou autem jsme zjistili, že bychom mohli z názvů našich písní sestavit bláznivý volební program. Tak jsme se tomu zasmáli, že jsme se rozhodli to natočit,“ popisuje Marek Koleno.

„Dokonce jsme zjistili, že některé názvy našich písniček bohužel výborně vystihují realitu. A tím působí ještě satiričtěji, než jsme chtěli. Například, když se nás jako politiků redaktorka ve videu ptá, jestli nám nevadí, že nemáme vzdělání a kompetence, je naší odpovědí: No a čo. Všichni najednou jsme se rozesmáli až k slzám,“ navazuje Sára Polyáková.

Radost z práce na videu je patrná také například při reakci na otázku, co je hlavní volební program SHV. S odkazem nejen na další písničku, ale i název alba kapely, se šarmem odpovídá Sára: „Šírime mladosť.“

Lebo nás to ba odpoví se stejnou jiskrou v oku Sorizzo na otázku, proč se rozhodli kandidovat. Pozadu nezůstane ani Marek Koleno, který navazuje na Sorizzo hláškou: „Klimatická krize je reálná a Je nám teplo.“ Připomíná tím jeden z nejsledovanějších šlágrů kapely vůbec, na kterém se podílel také český herec Jiří Mádl.

Nechybí ani odkazy na hitovky z poslední doby. Vraj repujeme len o sobe, ČakámeJedného dňa, kterými fiktivní politická strana SHV reaguje na otázky týkající se jejich šancí ve volbách a politické buducnosti.

„V každém případě zůstáváme apolitický. Náš předvolební počin berte jako tematickou reklamou na naše dosavadní písničky,“ uklidňují závěrem české i slovenské fanoušky jednohlasně všichni členové S hudbou vesmírnou.

Odkaz na satirické video S hudbou vesmírnou: https://www.facebook.com/reel/572693494940518

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz