Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kdo tajně vládne světu aneb jak si vybrat konspiraci dle své chuti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Image by freepik

Konspirace. Poslední dobou hojně diskutované téma. Přitom nás konspirace fascinují a provází celou naší historií.

Článek

Od pradávna lidé milují příběhy, které v nás vyvolávají silné emoce. Dobro proti zlu, slabí proti mocným. Ať už se jedná o příběh Davida a Goliáše, Robina Hooda či obyčejné Popelky. Tito hrdinové a hrdinky nás doprovázeli naším dětstvím a ukazovali nám, že dobro nakonec zvítězí nad zlem a že i ten nejslabší se může postavit mocnostem.

Z dětské naivity ale člověk dospíváním postupně vyroste. Že dobro dokáže zvítězit nad zlem? V dospělosti se spíše bavíme o hledání menšího zla než zářného dobra. Když už konečně dokážeme určit, co je zlo a co je dobro, často jejich boj končí pragmatickým kompromisem, než udatným bojem na život a na smrt. Slabší dokáže vzdorovat silnému? Z této naivity nás dokáže vyléčit zlomená hrdost po přeražené nosní přepážce stejně jako pocit naprosté bezmoci při komunikaci se státními institucemi či vedením v práci.

Konspirace - pohádky pro dospělé

Jak se říká – život se s nikým nemazlí. Nejeden z nás si tak možná s láskou vzpomeneme na tu jednoduchost a jednoznačnost příběhů z našeho dětství a zatouží po jejich návratu. Z pohádek a pověstí jsme ale vyrostli, takže co teď s tím? Inu, člověk vždy může přijmout láskyplně nabízenou ruku konspiračních teorií, které do složitostí světa vrátí onu dětskou naivitu – jednoznačně nám prstem ukáží, kdo patří na stranu dobra a kdo na stranu zla.

A v ten moment se do našeho života může znovu vrátit pořádek a smysl. Na vše totiž opět existuje jednoznačná odpověď. Banka mi vzala dům? To byl plán židozednářské kabaly ovládající bankovní systém. Pandemie? Kdyby farmaceutická lobby nezatajovala existenci léku, nic by se nestalo. Globální oteplování? Výmysl prodejných vědců. CO2 je přeci nezbytný pro naše rostliny a lesy.

Momentálně je nepřeberné množství různých konspirací, které nám můžou pomoci popasovat se s chaosem moderního složitého světa. Jedno však mají všechny konspirace společné. Obdobně jako příběh o Robinu Hoodovi potřeboval zlého šerifa z Nottinghamu, stejně tak i naše konspirace potřebují padoucha. A není jím nikdo jiný než Oni. Tajná skupina vlivných osob, která ze stínu určuje chod světa – elity. Kdo ale jsou ti mystičtí vládci loutek? Inu…to záleží na tom, ke které odnoži konspirací patříme.

Ilumináti jako zakladatelé liberalismu

Řád Iluminátů vznikl už v roce 1776 a mezi jeho vize patřily naprosto kacířské myšlenky. Posuďte sami – sekularismus, liberalismus či rovnoprávnost pohlaví. Není divu, že díky těmto odporným rouhačským názorům, které ohrožovaly tradiční hodnoty, na sebe přivolaly hněv monarchie a státního náboženství (římskokatolická církev), což vedlo k rozpuštění řádu v roce 1780. Přesto se objevovaly spekulace, že Ilumináti přežili a svými radikálními názory zosnovali francouzskou revoluci a přechod z monarchie k demokracii nejen ve Francii, ale v celé Evropě.

Židé jako obětní beránek historie

Mezi nejrozšířenější elitu ve světě konspiračních teorií patří bezesporu Židé. Za tuto svou oblibu vděčí zejména dílu Protokoly sionských mudrců, které popisuje utajované spiknutí rabínů k ovládnutí světa. Maličkou vadou této teorie mohou být nepatrné drobnosti, jako že se jedná o podvrh a přepis různých jiných děl nesouvisejících s Židy či skutečnost, že se jednalo o dílo zhotovené na objednávku ruské tajné policie Ochranka, aby posloužilo jako propaganda pro záminku a ospravedlnění židovských pogromů.

Že dostala tajná policie dobrou hodnotu za své peníze se potvrdilo v následujících desetiletích, kdy se stalo živnou půdou pro další konspirace. Například pro teorii židovského bolševismu, dle které Židé zosnovali revoluci v Rusku v roce 1917 s cílem zničit západní mocnosti. Tato teorie byla srdcovou záležitostí jistého německého politika, který ve svém díle Mein Kampf prohlásil, že za komunismem stojí Židé, kteří ovládají primitivní hordy Slovanů k útoku na árijce. A samozřejmě plánem Židů měla být ona zmiňovaná světovláda. Což se opět stalo záminkou k antisemitismu, který vyústil až holokaustem.

Nacisté a Čtvrtá říše

I když dle nacistů to byli právě Židé, kteří se snažili ovládnout svět, nezabránilo to vzniku další konspirace, ve které jsou to právě oni, kteří tajně osnují globální nadvládu. Dle teorie o Čtvrté říši se za elity považují uprchlí nacističtí vůdci a vědci, kteří po 2. světové válce infiltrovali vlády jak v Evropě, tak v USA. Jejich úkolem je prosazovat prvky nacistické ideologie a vytvořit jednotné Západní impérium dle obrazu Adolfa Hitlera a jeho Třetí říše. Nakolik se infiltrátorům daří prosazovat nadvládu bílé rasy s ohledem na liberální demokracii Západu a jeho multikulturní politiku, nemám zdání. Možná si jen vybrali špatné koně a straně, které hlásají nenávist k jiným národům a rasám se zatím nedostali do vlád. Chyby holt děláme všichni.

Této konspirace se okrajově dotýká například i otázka UFO. To je totiž jasným důkazem podporujícím Čtvrtou říši, protože UFO není ve skutečnosti mimozemské, ale je to produkt nacistického Německa. Tudíž další pozorování neidentifikovatelných objektů po světě (zejména v USA, která má být nacisty naprosto prolezlá) znamená, že nacisté úspěšně infiltrovali světové vlády.

Mimozemšťané a reptiliáni

V ostrém protikladu s nacistickým UFO programem je pochopitelně skupina, která za elity považuje mimozemšťany. Opouštíme tedy pomalu břehy alternativní historie a vplouváme do výsostných vod sci-fi. Podle názorů této skupiny nám totiž za nitky tahají vládcové z jiných planet (Šedí) či naopak bytosti z útrob naší planety, která sice není plochá, ale je alespoň dutá (Reptiliání). Kdo by ale očekával invazi jako v akcí nabité Válce světů či Dne nezávislosti, odešel by s nepořízenou. Dle této teorie totiž s námi tyto druhy žijí desítky, ne-li stovky let a tudíž postupně infiltrovaly všechna důležitá místa – od papeže přes americké či ruské prezidenty až po britskou královskou rodinu, George Sorose, Hillary Clintonovou…

Satanisti a QAnon

Konspirace o satanistických spiknutích nejsou žádnou novinkou. Své o tom vědí například Templáři, kteří se ostatně k velebení Satana svobodně přiznali po hodinách strávených v mučírně. Ale konečně pořádnou konspiraci pro okultní fanoušky přinesly až fantasmagorie QAnon, které přišly s tím, že existuje skupina mocných satanistických pedofilů, kteří řídí obchod s dětmi, ze kterých poté těží adrenochrom, který má být zázračným lékem prodlužujícím život. Vzhledem k tomu, že se tato látka běžně vyrábí laboratorně a dá se koupit i ve specializovaných obchodech, nemám ponětí, proč ji neužíváme všichni, když má tak blahodárné účinky…

Volba je na každém z nás

Jak vidíte, variant je opravdu více než dost a můžeme si tedy vybrat dle svých preferencí. Láká nás okultismus a rádi bychom přivítali na naší zemi Satana? Či jsme od přírody konzervativnější a vsadíme tak na jistotu v podobě židovských elit? Nebo naopak toužíme po exotice a rádi bychom se klaněli ještěřím lidem či šedivým emzákům?

No a nebo bychom místo toho chtěli třeba žít v reálném světě? I když je chaotický, složitý a v porovnání s uvedenými fantasmagoriemi i poněkud fádní? Ve světě, který se mění díky digitalizaci, geopolitickým událostem, technologiím či změnou generací a ne na příkaz elitářských kabal, které sledují globální nadvládu. Kde se odmítnutí našeho názoru nerovná důkazu o spiknutí.

Volba je jen na nás. Postavíme se světu jako dospělí nebo utečeme zpět k pohádkám jako ustrašené děti?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz