Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kateřina Konečná: Politický reprezentant reprezentující dno. A bude hůř

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Miloš Skácel / wikimedia commons / CC BY-SA 4. 0

Kateřina Konečná

Za bruselské peníze bojuje proti Bruselu. To nevymyslíš.

Článek

Zásadní slabinou demokracie je její demokratická podstata. Pokud je někdo demokraticky zvolen do funkce, je velmi těžké ho zbavit mandátu, i kdyby se choval sebevlastizrádněji a šel proti podstatě samotného úřadu, do kterého byl zvolen. Komunistka Kateřina Konečná je krystalickým příkladem toho, jak lze brát 180 000 korun (plat europoslankyně), a přitom být naprosto protievropská. Navíc by člověk od zástupce v tak vysoké a skvěle placené funkci očekával jistý nadhled, přehled a slušné vystupování. Ovšem tady narazíme na kanálově přízemí a přisprostlý „humor“, který ani není vtipný.

Komunistka se lvem a dvěma ocasy

Na svém profilu sítě X Konečná vypublikovala post s ministryní obrany Černochovou a  premiérem Petrem Fialou. Oba mají na sobě mikiny s českým lvem. K tomu europoslankyně Konečná sdělila svým followerům, že ví„ jak Český lev ke dvoum ocasům přišel.

Nejprve faktické chyby. Český lev má jeden ocas, ale rozdvojený, podobně jako had má jeden jazyk, ale rozeklaný. Nepíše se dvoum, ale dvěma. Pokud narážela rádoby vtipně na osoby, tak jeden je muž a druhý žena, takže ani tak to nesedí gramaticky. Tady jakoby nabíral reálný základ vtip, který se skrývá v odpovědi na otázku, čeho že se komunisté bojí víc, než diktátu z Bruselu. Diktátu z češtiny.

Nicméně tyhle nedostatky se dají omluvit neznalostí a nevzdělaností. Co se ale omluvit nedá, je fakt, že k něčemu takovému se snižuje europoslankyně. Něco takového by bylo hloupé v podstatě vždycky, ovšem u reprezentanta na evropské úrovni je to o to větší ostuda.

Jde o dobrou zprávu

Fakt, že si europoslankyně Konečná absolutně nebere servírky a ztrácí poslední zbytky slušnosti, je pro nás ale dobrá zpráva. Naznačuje totiž paniku, že by do parlamentu EU nemusela být zvolená. A nedostat každý měsíc téměř 200 000, to už se pozná. Jak totiž říkal nejznámější český zloděj per, o peníze jde až v první řadě. Dokonce i v oficiálním rozhovoru mluví o pětikoalici jako o pětidemolici. Tedy žádný nadhled, ale zoufalost hraničící s troufalostí.

Je pravda, že by jí finanční výpadek mohla vykompenzovat některá z ruských tajných služeb. Nebylo by to poprvé, co by ruské peníze tekly k politikům kopajícím za ruské zájmy. Bráno ruskou optikou, komunistka Konečná by si svých 13 stříbrných bohatě zasloužila.

Dobrá zpráva dokonce je, že odstranila komunistické symboly, a to nejen třešně, ale i samotnou zkratku KSČM, a kandiduje za koalici Stačilo!. To je další z ukazatelů, že si Kateřina Konečná uvědomuje, že už i elektorát, na který podle „kvality postů“ cílí, si je vědom, že komunisté jsou nevolitelní. Což se ukázalo při posledních volbách v roce 2021, kdy se ziskem 3,60 % hlasů ani nedostali do Sněmovny.

Naděje umírá poslední

Jistou naději nám ale komunistka Konečná dává. Tvrdí, že „pokud koalice Stačilo! neuspěje, nejspíš si budu muset říct, že jsem vytvořila projekt, který lidi nechtějí, a je čas odejít z politiky.“ Tuhle větu stojí za to si zapamatovat a případně připomenout, jenže z historie víme, že komunisté lžou, jako když Rudé právo tiskne.

Připomeňme například slova komunistického prezidenta Zápotockého, který pouhé dva dny před měnovou reformou, která brutálně ožebračila československé občany tvrdil: „Naše měna je pevná a měnová reforma nebude, všechno jsou to fámy, které šíří třídní nepřátelé.“ Jenže o dva dny později bylo všechno jinak.

V jednom jsou komunisté, a Konečná je stále předsedkyní KSČM, konzistentní. Nikdy, ani v nejmenším neměli snahu se reformovat. Stále platí, že se do Moskvy jezdí učit, jak demokratům zakroutit krkem. A pokud to Brusel zaplatí, tím lépe.

Je jasné, že s blížícím se termínem voleb bude nervozita stoupat. A co si budeme nalhávat. Ještě pořád se můžeme dočkat dalších vtipných postů a nezbude nám, než se stydět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz