Hlavní obsah
Cestování

Jízda legend: Nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu na Masarykově nádraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Train Lovers TL69

Jízda legend po Negrelliho viaduktu

Jízda legend na Masarykově nádraží přinesla nadšení pro železnici a nezapomenutelné zážitky pro celou rodinu. Tato oslavná akce Správy železnic představila unikátní vozidla, soutěže o ceny a možnost vyzkoušet si jízdu drezínou.

Článek

Správa železnic oslavila nedávno 20 let od svého vzniku a připravila pro nadšence železnice jedinečnou akci s názvem Jízda legend. Tato událost se konala v sobotu 3. června na Masarykově nádraží v Praze a nabídla bohatý program pro celou rodinu.

Návštěvníci měli příležitost zblízka prozkoumat unikátní vozidla, která zahrnovala salonní vozy z expozice Národního technického muzea a řadu dalších fascinujících exponátů. Mezi těmi nejoblíbenějšími patřila inspektorská drezína Tatra Kyklop, drezína Warszawa a lokomotiva Siemens Vectron v barvách Správy železnic.

Jízda legend však nebyla pouhým výstavou. Organizátoři se postarali o soutěže a atraktivní aktivity. Návštěvníci měli možnost soutěžit o ceny a dokonce si vyzkoušet jízdu drezínou. Ti, kteří se prokázali správnými odpověďmi ve vědomostním testu, si mohli vychutnat unikátní jízdu drezínou po Masarykově nádraží, což byla pro mnohé z nich nezapomenutelná zkušenost.

Důležitou součástí akce bylo i informování veřejnosti o aktuálních projektech Správy železnic. Lidé se na nástupišti Masarykova nádraží mohli zeptat na různá témata, jako je modernizace trati na Kladno s odbočkou na pražské letiště nebo plány na výstavbu vysokorychlostních tratí. Generální ředitel Správy železnic, pan Jiří Svoboda, zdůraznil důležitost komunikace s veřejností a představil akci Jízda legend jako jedinečnou příležitost pro přibližování budoucnosti i minulosti českých železnic.

Spolupráce s Národním technickým muzeem byla dalším významným prvkem akce. Návštěvníci měli možnost spatřit dva vzácné salonní vozy z historických období ve sbírkách muzea. Jedním z nich byl salonní vůz arcivévody Františka Ferdinanda d’Este, který představoval jedinečný pohled do minulosti. Druhým salonním vozem byl vůz Svoboda, který pocházel z roku 1968 a sloužil jako prezidentský vůz republiky.

Zvláštní souprava, která zahrnovala tyto salonní vozy, se zapsala do paměti návštěvníků nejen svým historickým významem, ale také svým výjezdem na Negrelliho viadukt. Tento impozantní most byl svědkem jedinečné jízdy, kterou si návštěvníci mohli vychutnat a obdivovat malebné panoráma města z neobvyklé perspektivy.

Generální ředitel Národního technického muzea, pan Karel Ksandr, vyjádřil nadšení z úspěšné spolupráce s Správou železnic a popřál jim mnoho dalších úspěchů. Tato spolupráce představovala důležitý krok ve uchovávání a připomínání železniční historie pro budoucí generace.

Celkově lze akci Jízda legend označit za velký úspěch. Přilákala velké množství nadšených návštěvníků, kteří si užili nejen pohled na unikátní vozidla, ale také aktivní účast v soutěžích a jízdě drezínou. Tato akce potvrdila důležitost železnice v české společnosti a přispěla k jejímu povědomí a popularitě.

Jízda legend na Masarykově nádraží se stala nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu. Byla to příležitost pro všechny železniční nadšence a zároveň příležitost přiblížit historii a budoucnost českých železnic. Doufejme, že podobné akce se budou konat i v budoucnu a přinesou ještě větší radost a poznání všem milovníkům železnice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz