Hlavní obsah
Cestování

Již tuto neděli! Velikonoční Párou Posázavím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Train Lovers TL69

Všudybylka (354.195)

Tip na nedělní výlet…

Článek

Velikonoční Párou Posázavím: Tradiční jízda parním vlakem přináší nezapomenutelný zážitek

Praha, Středočeský kraj - Chystáte se na Velikonoce? Co takhle je letos zpestřit nezapomenutelným dobrodružstvím? Připojte se k nám v neděli 31. března na okružní výlet parním vlakem, který vás provede krásnou krajinou podél řek Vltavy a Sázavy. Tato exkurze, známá jako „Velikonoční Párou Posázavím“, slibuje spojení historie, kultury a dobrodružství.

Zážitek na Trati Posázavský Pacifik:

Odjezd je naplánován z nádraží Praha-Vršovice v 10:04 h a již o chvíli později se ocitnete v pohodlném sedadle historického parního vlaku, vedeného impozantní lokomotivou Všudybylkou (354.195).

Cestou se připravte na nádherné scenérie a atmosféru, kterou poskytuje trasa kolem řeky Vltavy. Při zastávce v Týnci nad Sázavou budete mít možnost navštívit tradiční velikonoční akci v prostorách místního hradu. Čeká vás malebné tržiště, ukázka pletení pomlázek, malování vajíček a dílničky pro děti. Navíc si můžete prohlédnout unikátní výstavy ze soukromé sbírky Medvědi našich babiček, díla dětí z výtvarného kroužku Když přichází jaro a mnoho dalšího.

Příjemný návrat s historickým dozvukem:

Po návštěvě akce v Týnci nad Sázavou se vlak vydá na zpáteční cestu do Prahy po trase přes Čerčany a Senohraby, přičemž plánovaný odjezd z Týnce nad Sázavou je ve 14:34 h.

Jízdenky a ceny:

Pro zájemce jsou k dispozici jízdenky v předprodeji na e-shopu a ve všech pokladnách ČD od 4. 3. 2024. Cena celého okruhu je 490,- Kč, další ceny jízdenek závisí na vašem výběru trasy a věku, přičemž jsou k dispozici také zvýhodněné sazby pro děti od 6 do 18 let a držitele průkazů ZTP, ZTP/P a jejich průvodce. Děti do 6 let cestují zdarma bez nároku na místo k sezení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz