Hlavní obsah
Aktuální dění

Parním vlakem Posázavím do Týnce nad Sázavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Train Lovers TL69

Parní lokomotiva 555.0153

Známá tradiční velikonoční akce „Párou Posázavím do Týnce nad Sázavou“ se letos konala v neděli 9. dubna 2023. Tato akce umožnila účastníkům projet se po jedné z nejkrásnějších tratí podél řeky Vltavy a Sázavy z Prahy přes Davli do Týnce nad Sázavou.

Článek

Známá tradiční velikonoční akce „Párou Posázavím do Týnce nad Sázavou“ se letos konala v neděli 9. dubna 2023. Tato akce umožnila účastníkům projet se po jedné z nejkrásnějších tratí podél řeky Vltavy a Sázavy z Prahy přes Davli do Týnce nad Sázavou. Na akci se mohli lidé vydat parním vlakem vedeným parní lokomotivou 555.0153, který odjížděl v 10:04 h z nádraží Praha-Vršovice.

Video z akce

Po téměř dvouhodinové jízdě parním vlakem dorazili účastníci akce do Týnce nad Sázavou, kde se v prostorách hradu konala tradiční velikonoční akce. V Týnci nad Sázavou se účastníci mohli těšit na různé aktivity, jako například minitržiště, pletení pomlázek, zdobení kraslic a dílničky pro děti. Kromě toho měli účastníci akce jedinečnou možnost seznámit se s pozoruhodnými obyvateli hradu, mezi které patří letní kolonie netopýra velkého.

Po zhlédnutí všech atrakcí v Týnci nad Sázavou se účastníci vydali zpět do Prahy po trase přes Čerčany a Senohraby, kam dorazili parním vlakem ve 14:34 h. Ceny jízdenek na parní vlak se pohybovaly od 190 do 490 korun v závislosti na věku účastníka a délce jízdy.

Akce „Párou Posázavím do Týnce nad Sázavou“ byla velmi úspěšná a účastníci si užili krásný den plný zábavy a památek. Další termíny pro tuto akci jsou 7. května 2023, 23. července 2023, 20. srpna 2023 a 1. října 2023, takže ti, kteří se na ni letos nedostali, se na ni mohou těšit v blízké budoucnosti.

Anketa

Máte rádi parní vlaky?
ANO Více článků o praních vlacích
100 %
ANO Ale víc mne zajímají moderní vlaky
0 %
NE Patří do muzea mám rád "Grétu"
0 %
NE Zajímají mne jen moderní vlaky
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz