Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept na tradiční indické jídlo Vindaloo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.bore.cz

recept Vindaloo

Tradiční indické jídlo Vindaloo, které je typické pro region Goa. Vindaloo je obvykle pikantní jídlo, které se připravuje s hovězím, vepřovým, kuřecím nebo skopovým masem. Recept je pro kuřecí Vindaloo:

Článek

Suroviny:

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžíce octa z bílého vinného vína
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 2 lžíce kari listů
  • 2 lžíce tamarindové pasty
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1-2 červené chilli papričky, nasekané na kolečka (volitelné)
  • Voda podle potřeby

Postup:

  1. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji, dokud nebude měkká a sklovitá. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričky a smažte je, dokud se neuvolní aroma.
  2. Přidejte nakrájenou papriku a osmahněte ji po dobu asi 5 minut.
  3. Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a garam masala a promíchejte, dokud se koření nepropeče.
  4. Přidejte kousky kuřecího masa a opékejte je, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte octovou esenci, rajčatovou pastu, kari listy, tamarindovou pastu, sůl a cukr a přidejte vodu, aby se vytvořila hustá omáčka. Nechte omáčku vařit na středním plameni po dobu asi 30 minut, nebo dokud se kuřecí maso nezměkne.
  6. Podávejte Vindaloo s rýží nebo indickým chlebem.

Tento recept na kuřecí Vindaloo je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně, kteří rádi pikantní jídla. Pokud nejste fanoušky silného kořeněného jídla, můžete množství chilli papriček v receptu snížit nebo je dokonce vynechat. V každém případě by měla být chuť Vindaloo bohatá, kořeněná a plná vůní indických koření.

Dobrou zprávou je, že Vindaloo můžete připravit i s jinými druhy masa, jako jsou vepřové nebo hovězí. V tom případě byste měli maso nakrájet na menší kousky a postupovat podle stejného receptu.

Pokud máte rádi indické jídlo, určitě vyzkoušejte připravit Vindaloo doma. Můžete ho podávat s rýží, indickým chlebem nebo dalším přílohovým jídlem dle vlastního výběru. Dobrou chuť!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz