Hlavní obsah
Cestování

Tip na výlet! Léto na Bechyňce aneb s nostalgií po Křižíkově dráze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Train Lovers TL69

Léto na Bechyňce – 120 let Křižíkovy dráhy.

120 let Křižíkovy dráhy. Pro milovníky historie a vlakofandy je tato první elektrifikovaná trať v České republice neodolatelnou možností pro letní dobrodružství.

Článek

Nenechte si ujít jedinečné vlakové výlety plné nostalgie a malebných krajin na Křižíkově dráze mezi Táborem a Bechyní. Pro milovníky historie a vlakofandy je tato první elektrifikovaná trať v České republice neodolatelnou možností pro letní dobrodružství.

Léto na Bechyňce přinese pravidelné sobotní jízdy od 1. července do 26. srpna a mimořádně i v neděli 13. srpna historickými elektrickými vlaky. Mezi hlavními atrakcemi naleznete lokomotivu řady E 422, známou jako „Bobinka,“ a Křižíkův elektromotorový vůz zvaný „Elinka.“

Trasa mezi Táborem a Bechyní nabízí malebné výhledy, naučnou stezku Bechyňka a možnost navštívit opravenou remízu s modelovým kolejištěm a  historickou elektrickou lokomotivou „Koloběžka.“

Aby vaše cesta byla skutečně nezapomenutelná, můžete se projet po Bechyňské duze, elegantním mostě postaveném v roce 1924, který byl prohlášen národní kulturní památkou.

Trať Tábor – Bechyně nese nejen nádech minulosti, ale i atmosféru dobrodružství. Naučte se o první elektrifikované trati v České republice a vychutnejte si kouzlo cestování nostalgií na vlaku Bechyňka, který proti proudu času nabízí letní sezónu romantických výletů.

Zarezervujte si své místo na vlaku Elinka a vydajte se na nezapomenutelné dobrodružství po Křižíkově dráze mezi Bechyní a Táborem, kde se dá zpomalit čas a historie cestování žije dál.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz