Hlavní obsah
Cestování

Tipy na jarní výlety vlakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Train Lovers TL69

Jaro vítá vlaky

Zajímá vás, kam byste mohli zajet vlakem na výlet v České republice? Pokud ano, máme pro vás pár tipů na zajímavá místa, kam se můžete vydat.

Článek

Pro milovníky cestování a poznávání krásných míst nabízí Česká republika mnoho destinací, kam se můžete snadno dostat vlakem. Zde jsou některé z nich:

  • Český ráj: Toto malebné území na severu Čech je známé svými skalními městy, romantickými krajinami a zříceninami hradů. K výletu se hodí zastávka Turnov.
  • Kutná Hora: Historické město na středním východě Čech je známé svými gotickými památkami, středověkým centrem a hřbitovy. Snadno se tam dostanete vlakem z Prahy.
  • Karlovy Vary: Lázeňské město na západě Čech je oblíbené pro své minerální prameny, léčivé koupele a luxusní hotely. Vlaková zastávka je k dispozici například v Plzni nebo v Praze.
  • České Budějovice: Toto historické město na jihu Čech je známé svým krásným náměstím, pivovarem Budějovický Budvar a historickými budovami. Z Prahy nebo Brna se tam dostanete snadno vlakem.
  • Olomouc: Město na Moravě je známé svým barokním stylem, univerzitou a krásným náměstím s kašnami a sloupem Nejsvětější Trojice. Z Prahy nebo Ostravy se tam dostanete vlakem.
  • Český Krumlov: Malebné město na jihu Čech je známé svým historickým centrem, hradem a překrásným výhledem na řeku Vltavu. K výletu se hodí zastávka České Budějovice.
  • Lednice a Valtice: Tyto dvě historická města v jižní Moravě jsou známá pro své zámky a krásné zahrady. Snadno se tam dostanete vlakem z Brna nebo Vídně.
  • Krkonoše: Pohoří na severovýchodě Čech je ideální pro milovníky horské turistiky a zimních sportů. K výletu se hodí například zastávky Špindlerův Mlýn nebo Harrachov.
  • Pardubice: Toto město na východě Čech je známé pro svůj tradiční perník a historické centrum s věží Zelená brána. Snadno se tam dostanete vlakem z Prahy.
  • Brno: Toto město na jihu Moravy je známé svým historickým centrem, vinařstvím a kulturními akcemi. Je dobře dostupné vlakem z Prahy nebo Vídně.

Jízda vlakem při vašem výletu nejen snižuje uhlíkovou stopu, ale také vám umožní si užít krásné výhledy na vaší cestě. Vydejte se na tyto krásné výlety vlakem a užijte si nezapomenutelné zážitky!

Máte další tipy na výlety vlakem? Podělte se o ně snámi v diskuzi:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz