Hlavní obsah
Cestování

Tipy na výlet: Prahou parním vlakem, nostalgická jízda pro celou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Train Lovers TL69

Parní lokomotiva „Šlechtična“ 475.111

Parou Prahou do Roztok. Jízda nostalgickým vlakem „Šlechtičnou“ je unikátní zážitek.

Článek

V sobotu 6. května 2023 se konala v Praze netradiční akce s vlaky, kterou organizovala společnost České dráhy. Pokud jste ji zmeškali, nevadí, stejná akce se koná i 30. září 2023. Nostalgickým parním vlakem se mohli účastníci projet od nádraží Praha-Vršovice až do Roztok u Prahy a zpět.

Vlak, který byl veden lokomotivou Šlechtičnou (475.111), nabídl cestujícím nádherné výhledy na Prahu a okolní krajinu. Na polookružní trase vlak projel několika tunely a převezl účastníky po zajímavých železničních mostech. Cesta vedla přes Malešice, Libeň, Holešovice a malebným údolím řeky Vltavy až do Roztok u Prahy. Na zpáteční cestě vlak projel přes estakádu tzv. Nového spojení přes Prahu hl. n.

Vlak odjížděl z nádraží Praha-Vršovice dvakrát na dopolední jízdu v 10:16 a na odpolední jízdu v 14:52. V historickém bufetovém voze bylo po celou dobu zajištěno občerstvení pro cestující.

Vstupné na akci bylo pro dospělého cestujícího 390 Kč, pro děti od 6 do 18 let a držitele průkazů ZTP, ZTP/P a jejich průvodce byla cena snížena na 290 Kč. Děti do 6 let cestovaly zdarma bez nároku na místo k sezení.

Akce trvala celkem šest hodin a měla lehkou fyzickou náročnost, takže byla vhodná pro rodiny s dětmi. Jízdenky na parní vlaky bylo možné zakoupit v předprodeji ve všech pokladnách a na e-shopu ČD.

Tuto akci určitě nelze nezmínit jako skvělou příležitost, jak prožít den s rodinou a objevit krásy naší země z neobvyklé perspektivy. A protože se akce koná ještě jednou v září, není pozdě na to, abyste si tento zážitek nevyzkoušeli i vy.

Máte příležitost se opět projet parním vlakem „Párou Prahou do Roztok u Prahy“ 30.září 2023.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz