Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Zveme vás na pravidelné jízdy Pražského Motoráčku každou sobotu, neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Train Lovers TL69

Pražský Semmering

Tip na výlet Praha a okolí: Svezte se Pražským motoráčkem a lítačkou ho máte v rámci PID zdarma.

Článek

Pražský motoráček, symbol historické železniční dopravy v metropoli, láká cestující k objevování kouzla pražských tratí každou sobotu, neděli a svátky. Aktuální jízdní řád naleznete zde.

Pro všechny spoje Pražského motoráčku platí jízdní doklady Pražské integrované dopravy (PID). Cestující mají možnost využít dlouhodobé i krátkodobé jízdenky pro pásma P, 0, a B. Krátkodobé jízdenky je nutné před nástupem do vlaku označit v označovači na železniční stanici. Bezplatně mohou cestovat děti do 6 let, děti 6-10 let pouze s prokázáním věku, děti 10-15 let pouze s průkazem PID, senioři 65+ pouze s průkazem PID a jízdní kolo pouze s platnou jízdenkou PID. Jízdenky lze též zakoupit u průvodčího ve vlaku.

V rámci své trasy Pražský motoráček projíždí dvěma historickými traťemi v Praze. Začíná na pražském hlavním nádraží, které je svědkem bohaté železniční historie od roku 1871. Trasa následně pokračuje přes vinohradský tunel a přes Vltavu na stanici Praha-Smíchov severní nástupiště, odkud vyjíždí směrem k Pražskému Semmeringu.

Jízda po Pražském Semmeringu, pojmenovaná po slavné rakouské trati v Alpách, je nejen cestou krajinou, ale i časovou cestou zpět do historie železnice. Pro cestující je k dispozici motorový vůz řady M 262.0, který pochází z let 1949-1951 a zajišťuje komfortní cestování s výhledy na okolní krajinu.

Cestující mohou během jízdy obdivovat pohledy na různá pražská panoramata a architektonické skvosty, včetně historického centra, Vyšehradu a Prokopského údolí. Trasa končí na stanici Praha-Zličín, kde cestující mohou přestoupit na tramvajovou linku do centra města.

Přijďte se s námi projet Prahou v duchu historie a objevte kouzlo města z perspektivy železniční dráhy. Pražský motoráček vás zve na nezapomenutelnou jízdu každý víkend a svátek.

Stanice, kde můžete nastoupit/vystoupit:

  • Praha hl. n.
  • Praha-Smíchov
  • Praha-Žvahov
  • Praha-Jinonice
  • Praha-Cibulka
  • Praha-Stodůlky
  • Praha-Zličín

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz