Hlavní obsah
Umění a zábava

Bratři Bendigovi předvedli svou nevědomost v dalším kvízu. Padla i otázka na aféru s moukou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Show Jana Krause, FTV Prima / Wikipedia Commons / CC BY 3.0

Jan a Marsell Bendig se nedávno zúčastnili speciálního vydání soutěžního pořadu AZ-kvíz, ve kterém soutěžily celebrity. Jenže to nebyla jejich první soutěž, ve které předvedli svoji nevědomost. Na jaře se společně zúčastnili i Blesk Celebrity kvízu.

Článek

Speciální díly AZ-kvízu s celebritami pod názvem ČT art kvíz se těší velké popularitě. V tom posledním se proti sobě utkaly dvě dvojice, ze kterých měli vzejít finalisté. V prvním semifinále moderátor Leoš Mareš totálně převálcoval zpěváka Bena Cristovaa. Pak ale přišlo druhé semifinále, které vstoupilo do televizní historie. Tolik nevědomosti totiž snad žádná celebrita ještě v žádném televizním pořadu nepřevedla. Proti sobě totiž stanuli sourozenci Bendigovi. A přestože byl Marsell v odpovědích horší, zajistil si postup do finále.

Finále tak si tak nenechali ujít zejména ti, kteří chtěli vědět, zda má Marsell Bendig nějakou šanci porazit Leoše Mareše. Na první pohled ale bylo očividné, že Leoš se o své vítězství připravit nenechá a úspěšně se dostane až k soutěžnímu bankomatu. Marsell Bendig v celém finále neodpověděl správně ani na jedinou otázku.

Jenže toto speciální vydání AZ-kvízu nebylo jediným pořadem, kde sourozenci Bendigovi předvedli svou nevědomost. Už před třemi měsíci se společně zúčastnili Blesk Celebrity kvízu, kde mohli vybírat otázky z pěti tematických okruhů. Otázky se tak točili kolem pořadu Peče celá země, sociálních sítí, české hudební scény, českých mužů, lásky a sexu. V pořadu padlo v časovém limitu patnácti minut celkem 24 otázek.

Jednoznačně úspěšnější byl výherce celé soutěže Jan Bendig, který odpověděl celkem na čtyři otázky, jeho bratr Marsell zodpověděl správně jen dvě. Přesto to byla opět přehlídka naprosté nevědomosti, kdy i na zcela jednoduché otázky neznal ani jeden z bratrů odpověď. V mnoha případech to byla čistá tipovačka, kdy ze sebe bratři chrlili to první, co je napadlo. Přestože byl však jejich výkon doslova tristní, ani tak jim to nezabránilo v tom se následně zúčastnit právě onoho AZ-kvízu.

Celou soutěž byli navíc zcela nesoustředění, nenechali mluvit moderátora, skákali mu do řeči, vtipkovali mezi sebou. Původní záměr zábavného kvízu s celebritami se tak během pár minut proměnil v pořad plný trapností bez jediného náznaku humoru.

Asi nejzajímavější otázka padla hned v úvodu. Jan Bendig si totiž vybral pole, ve kterém se dotaz zaměřoval na něj a na jeho aféru na Českém slavíku. Zpěváka se v kvízu zeptali, jakým druhem mouky byl při příchodu na předávání cen této ankety posypán. Bohužel ani na tuto otázku Jan Bendig neznal odpověď.

Jediné pozitivum celého kvízu je fakt, že výhra poputuje na charitu. Jen škoda, že v případě tohoto dílu to bylo pouze 3450 Kč. A to se jedná o součet částek, které nahráli oba soutěžící dohromady.

Zpracováno na základě:

a na základě sledování ČT art kvízu a Blesk Celebrity kvízu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Bendigova kauza

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz