Hlavní obsah
Umění a zábava

Eliška a Damián 2: Příběh dvou princezen. Dočkáme se, ale není jisté kdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Nosek (NoJin) / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Máme za sebou poslední díl kontroverzního seriálu Eliška a Damián, který lidé buď milovali, nebo nesnášeli. Pro ty, kteří seriálu fandili, tak máme dobrou zprávu. Pro jeho odpůrce noční můru, která se dřív nebo později splní.

Článek

Eliška a Damián skončil. Seriál, který jitřil emoce a vyvolával rozpory v názorech na jeho kvalitu a herecké výkony, završil svou televizní pouť poslední dvanáctou epizodou. S hrdiny jsme se rozloučili tak trochu ve spěchu. Poslední díl nenechal diváka vydechnout až do poslední minuty. Hlavní postava Elišky učinila v závěru poslední epizody důležité rozhodnutí, které ovlivní celý její život. Diváci už však bohužel nemohli vidět to, jak se jí se životní změnou žije a zda bude v novém světě žít spokojený život. Zoufat ale nemusí.

Televize Prima má natočenou a připravenou druhou řadu tohoto seriálu, takže se určitě dozvíme, jak se Elišce i Damiánovi ve společném životě daří. Ve druhé řadě však již nebudou tyto dvě postavy hrát hlavní role. Stanou se z nich postavy vedlejší. I tak se nás ale jejich příběh ještě dotkne. Hlavní roli by zde tentokrát měly hrát dvě princezny.

Jak už naznačila upoutávka na druhou řadu na konci posledního dílu té první, bude se jednat o princeznu Eleonoru a princeznu Frederiku. Ty obě totiž budou společně cestovat časem do Eliščiny doby. Eleonora tak splní slib, který Frederice v poslední díle dala. Čeká je velké dobrodružství, které však může být místy i nebezpečné. Zcela jistě je ale na této pouti čeká spousta zážitků, legrace, ale zejména lásky, kterou v moderním světě prožijí. Jinak by to totiž nebyl ten seriál, na který jsme zvyklí.

Přestože nedostaly v první řadě tolik prostory, Eleonora i Frederika patří k těm nejkladnějším a nejpříjemnějším postavám z první série Elišky a Damiána. Bude tak zajímavé sledovat, jak se jejich minulou dobou předurčené osudy vyvinou a zda dojde opět k nějaké vzpouře vůči rodičům či zaběhlým pořádkům ve společnosti. Obě postavy mají co nabídnout a nuda to určitě nebude.

Pro někoho splněné přání, pro někoho noční můra. Smířit se s tím ale budeme muset. Eliška a Damián se znovu vrátí na televizní obrazovky. Není však vůbec jisté, kdy to bude. Vzhledem k nízké sledovanosti první řady a mnoha kontroverzím, které seriál vyvolal, a to zejména kvůli obsazení hlavní postavy Emmou Smetana, Prima s uvedením seriálu otálí. Nejvíce připadá v úvahu vysílání během léta, kdy obecně není televize tolik sledovaná jako v jiných ročních obdobích. Není ani jisté, zda se bude jednat o některý z hlavních vysílacích časů. Vysílání však televize slíbila, takže ti, kteří budou chtít seriál vidět, se ho určitě dočkají.

Seriál by měl mít opět dvanáct dílů, stejně jako první řada. Čeká nás tak celistvý příběh a na jeho konci zcela jistě happy end, protože jinak by to nebyla ta pravá pohádka pro dospělé. Možná se v příběhu setkáváme i s dalšími postavami, které jsme si v první řadě oblíbili.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz