Hlavní obsah
Názory a úvahy

Elišku a Damiána si Prima přehazuje jako horký brambor. Nikdo na to nekouká, tak co se seriálem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kevin Bidwell / Creative Commons / pexels.com

Eliška a Damián byl očekávaný seriál televize Prima s velkým potenciálem. Jenže hned po startu pohořel a ztratil většinu svých diváků. Televize teď neví, co se seriálem, tak si ho přehazuje jako horký brambor.

Článek

O tragických hereckých výkonech i špatném scénáři jsme napsali už v jednom z našich předchozích článků. S přibývajícími díly zůstal seriál stejně plochý jako na začátku, nikam se nevyvíjí a přešlapuje na místě. Výkony Emmy Smetany jsou i nadále tragické a to seriál strhává na absolutní dno.

Po tom, co se počet sledujících propadl skoro z 809 tisíc diváků, kteří sledovali první díl, na zhruba jednu třetinu tohoto počtu hned při druhém dílu, rozhodla se televize Prima přesunout vysílání seriálu Eliška a Damián ze sobotního večera na pondělní hlavní vysílací čas. V pondělí večer se ale vysílá na České televizi nový úspěšný detektivní seriál Oktopus a na televizi Nova pak pátá řada seriálu stejného žánru Kriminálka Anděl.

Nyní se všude řeší, že seriál Eliška a Damián pohořel i v novém vysílacím čase. To se ale samozřejmě dalo očekávat. Prima nepřesunula seriál ze sobotního večera na pondělní z důvodu, že by měl seriál v pondělí větší šanci. Proti dvěma úspěšným seriálům tohoto dne neměl totiž absolutně žádnou naději. To byl ale právě záměr Primy. Přesunula Elišku a Damiána zejména proto, aby na nejlepší hlavní vysílací čas týdne, tedy v sobotu, měla možnost nasadit věci, které jsou konkurenceschopné, a nesledovaný seriál o cestování časem přesunula na den, kdy nemá jakoukoli šanci zvítězit ve sledovanosti. Pondělí večer je tedy pro ni nejmenší škodou, kterou může seriál Eliška a Damián napáchat.

Seriál má na Československé filmové databázi momentálně hodnocení osm procent, což ho řadí na 35. místo nejhorších seriálů všech dob, a to nejen českých ale i zahraničních, které byly na této databázi hodnoceny.

Seriál s velkým potenciálem autoři zcela zazdili výběrem hereckého obsazení. Většina herců, kteří v něm vystupují, jako by snad jen nacvičovala vystoupení na školní besídku. Um ostřílených a dobrých herců se tak v záplavě tohoto neumětelství tak trochu ztrácí.

Celý seriál působí, jako by jej točili amatéři, což je vzhledem k účasti Lenky Hornové coby hlavní scénáristky trochu s podivem. Lenka Hornová bývala v počátcích televize Nova její přední moderátorkou pořadů o soukromí celebrit. Nyní je velmi důležitou osobností Primy s mnohaletými zkušenostmi.

Rozum zůstává stát nad tím, jak někdo, kdo viděl seriál Eliška a Damián ještě předtím, než byl vpuštěn na televizní obrazovky, mohl dát takovému seriálu zelenou. To nikdo neviděl, jak špatně je to natočené, jak Emma Smetana působí na diváka negativně již od prvního okamžiku, přestože má hrát hlavní postavu milé a obletované Elišky? Nic horšího na televizních obrazovkách dlouho neběželo. Samozřejmě se najdou ale i tací, kterým se seriál libí a kteří hájí i Emmu Smetanu. Je to otázka vkusu. A jak praví staré české přísloví, tak proti gustu žádný dišputát, ale názor většiny je v tomto případě očividný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz