Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pohlreich chodí do KFC a ve svých restauracích už nevaří

Foto: David Sedlecký / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Zdeněk Pohlreich je známý jako šéfkuchař několika úspěšných restaurací, ale také jako kat z pořadu Ano, šéfe. Mnohé tak možná překvapí, že miluje i fast foodová jídla. U něj v restauracích už asi ale nedáte nic, co by vařil on sám.

Článek

Zdeněk Pohlreich se v povědomí českého národa proslavil jako moderátor oblíbeného pořadu Ano, šéfe. Nad jeho hláškami, kterými tam častoval objednané pokrmy, se smál téměř celý národ. I když někteří ho za jeho vulgaritu odsuzovali. Ale právě díky tomuto pořadu se nám Pohlreich vryl pod kůži nejen jako bavič, ale jako jeden z nejznámějších českých kuchařů.

Když Ano, šéfe v roce 2018 skončilo, prošel oblíbený kuchař a moderátor značným množstvím jiných televizních pořadů. Žádný z nich už ale nedosáhl úspěchu jeho prvotiny. Na jeden z jeho posledních televizních počinů s názvem Česko na grilu se dokonce snesla vlna ostré kritiky. Pohlreich ale neztrácí svůj optimismus. Jeho restaurace Café Imperial, Divinis a Next Door prosperují a on právě po letech dotočil zbrusu novou řadu Ano, šéfe.

Pohlreich však na sebe v posledních měsících přiznal i řadu věcí, které by do něj nikdo neřekl. První z nich je to, že mu není cizí ani fast food. Přestože miluje skvělou gastronomii, jakou podává se svým podnicích, prozradil, že když si chce pořádné „zaprasit“, tak vyhledává podniky rychlého občerstvení KFC. Nechodí však přímo do jejich restauračních zařízení, ale pokrmy si objednává z auta jako službu drive-in. Jídlo sní vždycky v autě a obaly pak vyhodí po cestě do koše, aby nikdo u něj doma nezjistil, že si zase dopřál svoje malé nezdravé potěšení. S trochou nadsázky prozradil i to, že se snaží, aby ho při nákupu nikdo nepoznal.

To ale není zdaleka všechno, co na sebe slavný „šéf“ prásknul. Protože má rodinu a chce mít více času na to, aby se jí mohl věnovat, uvedl, že pokrmy, které si člověk objedná v jeho restauracích, nevzešly přímo z jeho kuchařských rukou, ale připravil je jeho zaškolený tým. On sám už ve svých restauracích několik let nevaří a funguje tam spíše jako dozor, aby vše probíhalo tak, jak má. To ale neznamená, že by se kvalita pokrmů, které ve svých podnicích podává, kvůli tomu snížila.

Tři restaurace Zdeňka Pohlreicha nesou vždy jeho rukopis, jedna od druhé se však diametrálně liší. První, kterou Pohlreich založil se svým kolegou, Café Imperial se pyšní tím, že se nejedná pouze o restauraci, ale také o kavárnu, kde můžete ochutnat dorty a zákusky z kvalitních surovin. O rok později založená restaurace Divinis už svým názvem říká, že se v ní podávají italské speciality. Dát si tam tak můžeme těstoviny na mnoho způsobů, pokrmy s lanýži nebo nejrůznější variace sýrů a mořské plody. Nejnovější Pohlreichův přírůstek Next Door se pak charakterizuje jako bistro s otevřenou kuchyní. Je v něm uvolněnější atmosféra a dát si tu k pití můžete i pivo.

Zdeněk Pohlreich je dnes jedním z těch nejuznávanějších českých šéfkuchařů, i když jeho názory na dění v naší republice někdy vzbouzí značné kontroverze.

Zpracováno na základě:

a na základě nabídky restaurací Zdeňka Pohlreicha

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz