Hlavní obsah
Aktuální dění

Německý Aldi začal prodávat dekorativní konopí na podporu legalizace

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Trippy

Supermarket Aldi začal prodávat rostliny konopí

Známý supermarket Aldi se rozhodl podpořit podvědomí o legalizaci a od dnešního dne si v 1000 pobočkách Aldi Süd můžete koupit konopnou rostlinu.

Článek

Německo legalizovalo od 1. dubna užívání a pěstování marihuany. Od 1. července začínají v Německu fungovat také konopné kluby, kde si členové mohou koupit až 50g sušiny měsíčně.

Na tento trend pohotově zareagoval německý řetězec supermarketů, Aldi Süd, když do své nabídky zařadil květináče s rostlinami konopí. Konopné rostliny stojí 2,99 euro, a to včetně kompostovatelného květináče. Tyto rostliny pocházejí od „Anbau Allianz für Deutschland,“ dceřiné společnosti Cannovum Cannabis AG. Cílem celé akce je nejen nabídnout zákazníkům zajímavou zahradní dekoraci, ale také podpořit diskusi o legalizaci konopí v Německu.

Foto: Aldi

Leták supermarktu Aldi

Je důležité poznamenat, že konopné rostliny prodávané v Aldi Süd nejsou určené k užívání. Neobsahují žádné omamné látky (THC, HHC atd.) a jsou určeny pouze jako dekorativní rostliny. Jsou nenáročné na péči a ideální pro zahradní dekorace, aniž by majitelé museli mít právní nebo zdravotní obavy.

Aldi Süd chce svým krokem pomoci zvýšit podvědomí o zahájení fungování konopných klubů v Německu. Tyto kluby budou moci poskytovat konopí svým členům pro vlastní potřebu, ovšem za přísných pravidel.

Podle International Cannabis Business conference se 44% dospělých konzumentů konopí v Německu chce přidat do konopného klubu. To by vedlo k výraznému snížení černého trhu a mělo přinést značné příjmy do státní pokladny. Odhaduje se, že Německo vybere skrze konopí až pět miliard eur (122 mld. Kč) na daních.

V České republice se chystá zákon o legalizaci pro samopěstování a vzniku konopných klubů. Národní drogový koordinátor Jindřich Vobořil odhaduje, že by do českého státního rozpočtu mohlo díky legalizaci přitéct několik miliard ročně.

V České republice již vznikla i Asociace konopných klubů, které je Trippy.cz součástí.

Zdroje: Focus.de, Aldi, International Cannabis Business conference, Novinky.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám