Hlavní obsah
Sport

Proč se trenér Jaroslav Šilhavý bojí Tomáše Součka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikipedia

Zářijový dvojzápas, kvalifikace v Praze s Albánií a přátelský zápas v Budapešti, přinesl dvě remízy. Ale každá má jinou hodnotu.

Článek

Ta první remíza, kvalifikační, je určitě ztrátou, protože na domácím hřišti se v kvalifikaci na jakýkoliv šampionát má vyhrávat. Jistě, dalo by se hodně polemizovat o tom, zda trenér české fotbalové reprezentace postavil vhodnou sestavu a jestli střídal v pravý čas ty hráče, které měl.

Václav Černý by si zasloužil na hřišti zůstat určitě déle než mu bylo dopřáno, protože byl jedním z mála našich fotbalistů, který byl kreativní. Nebál se zkusit udělat kličku či zkusit souboj jeden na jednoho. To Alex Král, který se svým malým důrazem přičinil o soupeřovo vyrovnání, takovou kvalitu jako Michal Sadílek nemá. Jaroslav Šilhavý má prostě své hráče, a když se k tomu přidá jeho malá schopnost správně reagovat střídáním na průběh zápasu, tak jako reprezentační trenér problém.

Situaci by měl vidět reálně i předseda svazu Petr Fousek. Zatím stojí sveřepě za trenérem a alibisticky kritizuje „pseudoexperty“. Je nutné si přiznat pravdu, že kvalifikace se ubírá směrem, se kterým málokdo po vítězství nad Polskem počítal.

Po albánském nezdaru přišel přátelský zápas v Budapešti a sympatická remíza 1:1. Příležitost dostali další fotbalisté, což bylo určitě v pořádku, ale kapitán zůstal pořád stejný. Otázkou zůstává proč. To, že chce Tomáš Souček hrát každý zápas za naši reprezentaci, je jistě chvályhodné, ale v tento moment by měl zasáhnout trenér a dát šanci i ostatním.

Kapitán naší fotbalové reprezentace hraje přece Premier League, ligový pohár, anglický pohár a všechny zápasy kvalifikace! To není vůbec málo a Jaroslav Šilhavý by mu měl umět vysvětil, že na případné přátelské zápasy potřebuje vyzkoušet další reprezentační kandidáty na jeho hráčský post. Na zápasy v kvalifikaci má místo v sestavě jisté.

Jestli není v moci trenéra Šilhavého nepostavit do základní sestavy Tomáše Součka, je to jeden z ukazatelů absence rozhodnosti a autority zkušeného trenéra. Když se k tomu přidá ještě neschopnost reagovat správně na vývoj zápasu, nemůže se divit, že je po zářijovém kvalifikačním utkání s Albánií terčem oprávněné kritiky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz