Hlavní obsah
Sport

Slovácko bylo, je a bude. Navzdory škarohlídům, bohužel i z vlastních řad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 1. FC Slovácko

Fotbalový klub ze srdce slovácké metropole zažíval v posledních třech letech zlaté časy. Dvakrát hrál evropské poháry, získal domácí pohár a tuto sezónu do posledního kola bojoval o další boje v Evropě. Nicméně růst nelze donekonečna.

Článek

Na takové úspěchy nebyli fanoušci a příznivci tohoto mužstva zvyklí a s potěšením kvitovali raketový vzestup svého klubu. Jenomže teď to podle názorů některých fanoušků vypadá, že schody rostou až do nebe a je možno konkurovat pražským „S“ každou sezónu. Finančně to prostě není možné. Vůbec někteří nedocení to, že vedení Slovácka podepsalo nový kontrakt se strůjcem úspěchu, trenérem Martinem Svědíkem, na dva a půl roku. To je velké vítězství mimo fotbalový trávník.

Jistě, teď to vypadá, že mladí hráči nedostanou šanci v nadcházejícím ročníku fotbalové ligy. Stávající tým sice o rok zestárne, ale pořád má na to, aby se umístil v horních patrech tabulky. Mladí hráči mohou čekat na svou příležitost na lavičce nebo hrát třetí nejvyšší soutěž za „B“ tým, nejlepší variantou pro ně je však hostování v národní lize.

Že nepřišly zatím kromě brankáře Milana Heči žádné posily? To uvidíme až na začátku soutěže. Jestli se někdo objeví – a já věřím, že ano – tak to musí to být fotbalista do základu, a ne na lavičku náhradníků.

Jedinou hmatatelnou věcí, kterou jako fanoušek můžu podpořit svoje mužstvo, je zakoupení permanentky na celou sezónu. Ona sice stojí tři tisíce korun, ale pokud patřím k opravdovým fanouškům svého klubu, tak tuto částku pro svůj klub věnuji. Jedná se sice o malý, ale aspoň nějaký sponzorský příspěvek. No ovšem pokud k takovým příznivcům nepatřím, tak můžu jenom nadávat, jak je všechno špatné.

Úplně nejhorší je mít vztek na současné majitele klubu – pana doktora Zdeňka Zemka a Vítězslava Skopala. Kdyby nebylo prvně jmenovaného, tak se první liga v Uherském Hradišti už dávno nehraje. Druhý jmenovaný zaslouží obdiv už jen za to, že se stal padesátiprocentním majitelem fotbalového Slovácka, což rozhodně není jistá investice. Věřím, že i přes drobné finanční problémy se i oni přičiní o to, že fotbalové Slovácko bylo, je a bude prvoligové. A těm, co jenom kritizují a nekoupí si ani permanentku, zůstanou oči pro pláč.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám